Arsenal pusă sub acuzare de federaţia engleză pentru protestele jucătorilor din meciul cu Newcastle

Clubul de fotbal englez Arsenal Londra a fost acuzat de Football Association (FA), federaţia de sfecilitate din Anglia, pentru comportamentul jucătorilor săi în timpul meciului de marţi seară cu Newcastle, încheiat cu scorul de 0-0.

623 afișări
Imaginea articolului Arsenal pusă sub acuzare de federaţia engleză pentru protestele jucătorilor din meciul cu Newcastle

Arsenal pusă sub acuzare de federaţia engleză pentru protestele jucătorilor din meciul cu Newcastle

Acuzaţia are la bază modul în care jucătorii lui Arsenal au reacţionat la adresa arbitrului Andy Madley după decizia acestuia de a nu acorda un penalty pentru jucarea mingii cu mâna, în ultimele secunde ale meciului, după ce centrarea lui Granit Xhaka a lovit braţul lui Jacob Murphy.

Incidentul a avut loc la finalul unei confruntări aprige, care a fost presărată cu decizii contestate. Jucătorii lui Arsenal s-au considerat nedreptăţiţi după ce li s-au refuzat două posibile penalty-uri în repriza a doua, Mikel Arteta catalogând ulterior deciziile drept "scandaloase".

FA a răspuns vineri la scenele de la sfârşitul meciului, publicând o declaraţie care detaliază acuzaţia.

"Susţinem că Arsenal FC nu a reuşit să se asigure că jucătorii săi s-au comportat în mod ordonat în minutul 95 al meciului, iar clubul are timp până marţi 10 ianuarie pentru a răspunde acuzaţiilor".

Această acuzaţie vine la sfârşitul unei săptămâni în care Mikel Arteta, managerul lui Arsenal, a fost aspru criticat pentru comportamentul său pe linia de tuşă împotriva lui Newcastle şi, fără îndoială, spaniolul va fi urmărit cu şi mai multă atenţie în zilele următoare.

Presa britanică susţine că este puţin probabil ca Arsenal să facă apel la această acuzaţie şi cel mai probabil va urma o amendă din partea forului oficial englez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici