AS Roma a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-1, în faţa formaţiei FC Porto

Competiţia Liga Campionilor şi-a deschis din nou porţile, iar AS Roma şi FC Porto s-au luptat până în ultimele secunde ale partidei tur din optimi. Formaţia giallorossa a câştigat meciul de acasă, scor 2-1, prin dubla reuşită de Zaniolo. Pentru Porto a marcat Adrian Lopez.

141 afișări
Imaginea articolului AS Roma a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-1, în faţa formaţiei FC Porto

AS Roma a câştigat meciul tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-1, în faţa formaţiei FC Porto

AS Roma, sub conducerea tehnicianului italian Eusebio Di Francesco, a ajuns pentru al doilea an la rând în optimile Ligii Campionilor. Calificată de pe poziţia a doua dintr-o grupă în care le-a avut ca adversare pe Real Madrid, Viktoria Plzen şi ŢSKA Moscova, formaţia giallorossa se luptă pentru o nouă accedere în sferturile competiţiei cu liderul şi campioana Portugaliei, FC Porto.

Pe Olimpico, echipa gazdă a căutat golul încă din primele minute. În minutul 7, Kolarov l-a servit pe Dzeko, dar atacantul din Bosnia a ajuns prea târziu la minge. Câteva momente mai târziu, acelaşi Dzeko putea să deschidă tabela de marcaj sub privirile suporterilor săi, însă fostul portar al lui Real Madrid, Casillas, a fost pe fază. Yacine Brahimi, jucătorul lusitanilor, i-a dat însă emoţii goalkeeperului. Francezul a atins mingea respinsă de Casillas, însă băieţii lui Sergio Conceicao au scăpat fără gol.

În minutul 26, Casillas a demonstrat din nou că este un portar de calibru. Kolarov şi apoi Cristante au încercat poarta echipei oaspete, dar fără noroc. Replica lui Porto a venit patru minute mai târziu, însă Mirante a apărat poarta Romei, iar şutul lui Fernando nu s-a transformat în gol.

Cea mai mare ocazie a partidei a venit în minutul 37, când Dzeko a zguduit bara lui Casillas. Până la finalul primei reprize, încheiată 0-0, AS Roma a mai forţat poarta oaspeţilor, însă apărarea portughezilor a făcut faţă dorinţei romanilor de a sparge gheaţa în meciul tur din optimi.

Cu ocazia acestui meci, portarul lui Porto, în vârstă de 37 de ani, a devenit primul fotbalist din istorie care a evoluat pentru a 19-a oară în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Casillas este jucătorul cu cele mai multe participări în această competiţiei (20 de ediţii) şi, în acelaşi timp, este fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate în Champions League (173).

În repriza a doua, giallorossii au venit hotărâţi de la vestiar şi au "alergat" golul. Prima fază care i-a făcut să tremure serios pe lusitani a venit în minutul 50. Cristante a şutat la poarta apărată de Casillas, dar goalkeeper-ul spaniol a respins mingea peste poartă. În minutul 57, golul lusitanilor a trecut prin faţa romanilor. Danilo a şutat din colţul careului, dar Mirante a avut noroc şi mingea nu i-a invadat poarta.

Minutul 65 a adus tensiune între cele două echipe. Jucătorul lui Porto, Brahimi, s-a accidentat şi a ieşit şchiopătând de pe teren. Deşi a mai încercat să continue partida, atacantul în vârstă de 29 de ani, s-a aşezat pe teren din cauza durerii, moment în care mingea era în mişcare, iar Pellegrini şi-a încercat norocul la poarta lui Casillas. Brahimi a fost înlocuit cu Adrian Lopez.

Italienii au reintrat repede în joc şi marele Iker Casillas a fost învins în cele din urmă. Nu a mai reuşit să facă faţă romanilor, care în minutul 70 au reuşit să deschidă tabela de marcaj. Zaniolo a ridicat stadionul în picioare, după ce a punctat în poarta ibericului.

La doar şase minute distanţă, Zaniolo a fost omul potrivit, la locul potrivit. Dzeko a şutat la poarta portughezilor, dar nu a reuşit decât să zguduie poarta, lucru care i-a venit mănuşă puştiului de 19 ani. Zaniolo a reluat mingea venită din bară direct în poarta lui Casillas, reuşind astfel dubla în optimile Ligii Campionilor.

Bucuria băieţilor lui Di Francesco nu a durat mult. În minutul 79, portughezii au început din nou să viseze la sferturile competiţiei, după reuşita lui Adrian Lopez, jucătorul intrat în minutul 68, în locul lui Brahimi. Golul atacantului de 31 de ani a luat prin surprindere apărarea italienilor. Pentru prima dată în partida AS Roma - FC Porto a fost folosit arbitrajul video. Bănuită de offiside, centralul Danny Makkelie a primit confirmarea VAR că reuşita portughezilor a fost validă.

AS Roma a fost aproape să ducă scorul la 3-1, dar Kolarov l-a lovit în faţă pe Casillas, iar partida tur de pe stadionul Olimpico din Roma s-a încheiat 2-1. Calificarea se va decide pe 6 martie, de la ora 22:00, pe arena din Porto, Do Dragao.

AS Roma - FC Porto

AS Roma: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Cristante - Zaniolo, Dzeko, El Shaarawy
Rezerve: Olsen - J. Jesus, J. Kluivert, Marcano, N'Zonzi, Pastore, D. Santon
Antrenor: Eusebio Di Francesco

FC Porto: Casillas - Militao, Felipe, Pepe, Telles - Herrera, Pereira, Fernando - Otavio, Soares, Brahimi
Rezerve: Vana - O. Torres, B. Costa, Adrian Lopez, A. Pereira, M. Pereira, Hernani
Antrenor: Sergio Conceicao

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici