Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori cere LPF anularea cartonaşelor roşii primite de Martinovici şi Stanca

AFAN cere LPF anularea cartonaşelor roşii primite de steliştii Răzvan Stanca şi Novak Martinovici, care l-au lovit pe fanul ploieştean ce a pătruns pe teren la meciul de duminică, deoarece consideră că aceştia au încercat să prevină alte incidente, să se protejeze pe ei înşişi şi pe colegii lor.

152 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori cere LPF anularea cartonaşelor roşii primite de Martinovici şi Stanca

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori cere LPF anularea cartonaşelor roşii primite de Martinovici şi Stanca (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax foto)

"Solicităm Comisiei de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal să anuleze cartonaşele roşii acordate de către arbitrul Robert Dumitru jucatorilor, dat fiind că au acţionat încercând să prevină viitoare posibile incidente şi să se protejeze pe ei înşişi şi pe colegii lor. Prin urmare, având în vedere prevederile Regulamentului de disciplină, articolul 57, referitor la loviri sau alte violenţe, ei nu sunt pasibili de aplicarea unor sancţiuni, dat fiind că «orice persoană care a încercat să prevină incidentele, să-i apere pe alţii sau să-i despartă pe cei implicaţi în încăierare nu va fi sancţionată»", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

AFAN apreciază că Stanca şi Martinovici au reacţionat într-un moment în care forţele care asigurau ordinea în cadrul stadionului nu şi-au făcut pe deplin datoria şi când "situaţia de pericol devenise o ameniţare directă la adresa integrităţii fizice a jucătorilor".

Sindicatul fotbaliştilor cere, de asemenea, sancţionarea clubului organizator de către Comisia de Disciplină cu pedeapsa maximă prevăzută în regulament. "Totodată, sancţiunea trebuie să vizeze obligarea clubului Petrolul de a programa meciurile desfăşurate pe teren propriu fără spectatori (conform articolului 82 din Regulamentul Disciplinar şi articolului 59 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice) şi nu o sancţiune de genul programării jocurilor pe un alt stadion. În acest al doilea caz, nu ar fi vizaţi suporterii, iar sancţiunea astfel aplicată nu va avea ca efect descurajarea unor viitoare incidente similare", se mai arată în comunicat.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România îşi exprimă dezaprobarea faţă de evenimentele petrecute pe Stadionul Ilie Oană şi se arată îngrijorată faţă de evenimentele violente tot mai frecvente care-şi fac apariţia în fotbalul românesc şi care pun în pericol de multe ori integritatea fizică a jucătorilor.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminică seară, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

Un alt suporter al echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, care duminică seară a încercat să intre pe teren la meciul dintre Petrolul şi Steaua Bucureşti, a fost identificat, el urmând să fie amendat şi să primească interdicţia de a intra la competiţii sportive în următorii doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici