Atacuri teroriste au fost "dejucate" la Jocurile Olimpice de la Soci cu ajutor internaţional, afirmă FSB - presă

O serie de atacuri teroriste planificate la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Soci au fost "dejucate" în cadrul unui efort comun al Serviciului Federal rus pentru Securitate (FSB) şi unor servicii străine, a declarat miercuri Aleksandr Bortnikov, directorul instituţiei.

139 afișări
Imaginea articolului Atacuri teroriste au fost "dejucate" la Jocurile Olimpice de la Soci cu ajutor internaţional, afirmă FSB - presă

Atacuri teroriste au fost "dejucate" la JO de la Soci cu ajutor internaţional, afirmă FSB (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre exemple este efortul comun al FSB şi colegilor săi din Statele Unite, Austria, Franţa, Germania şi Georgia în legătură cu un grup de persoane care plănuia un atac terorist în incinta desfăşurării JO, la Soci", a declarat directorul FSB, fără să ofere alte precizări, pentru RIA Novosti.

Bortnikov a insistat asupra caracterului de "crimă transnaţională" al terorismului, adăugând că peste 70 de state din lume s-au confruntat cu comploturi teroriste anul trecut. El a apreciat că poziţia dură a Moscovei împotriva terorismului şi eforturile sale în domeniul luptei contra acestui fenomen au transformat ţara într-una dintre principelele ţinte ale teroriştilor.

Directorul FSB a anunţat că a avut loc o revizuire a legislaţiei cu obiectivul de a consolida eficienţa luptei împotriva terorismului.

"În urma evenimentelor recente din Siria au fost introduse noi norme care stipulează pedepse mai aspre atât pentru antrenamente în tabere teroriste, cât şi pentru crearea, conducerea sau finanţarea unor organizaţii teroriste", a declarat el.

În total, 28 de atacuri teroriste au fost preîntâmpinate anul acesta, în cadrul unor operaţiuni efectuate de către forţe ruse în domeniul securităţii, a mai spus Bortnikov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici