Atleta Yulimar Rojas a stabilit un nou record mondial la triplu salt

Atleta venezueleană Yulimar Rojas şi-a îmbunătăţit duminică propriul record mondial la triplusalt feminin, cu o săritură de 15,74 metri şi a cucerit aurul la Campionatele Mondiale în sală, de la Belgrad.

833 afișări
Imaginea articolului Atleta Yulimar Rojas a stabilit un nou record mondial la triplu salt

Sursa Foto -Yulimar Rojas, Facebook

Campioana olimpică şi-a bătut precedentul record absolut de 15,67 metri, stabilit la Jocurile de la Tokyo anul trecut, precum şi recordul său indoor de 15,43 metri, stabilit în 2020.

Rojas a sărit peste 15 metri de patru ori în finala de la Belgrad, reuşind să atingă recordul la a şasea şi ultima încercare.

Maryna Bekh-Romanchuk din Ucraina a câştigat argintul cu 14,74 metri, un record personal. Bronzul i-a revenit jamaicancei Kimberly Williams, cu 14,62 metri.

Rojas, în vârstă de 26 de ani, domină în această disciplină de la Jocurile Olimpice din 2016, unde a câştigat argintul, înainte de a câştiga titlul mondial în aer liber un an mai târziu şi de a repeta performanţa la Doha în 2019.

Duminică, ea a cucerit al treilea aur mondial consecutiv la triplu salt în sală, adăugând performanţa la succesele de la Portland, în 2016, şi Birmingham, în 2018.

Rojas a declarat anul trecut că şi-a propus să depăşească 16 metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici