Atleţii ruşi şi bieloruşi vor fi excluşi din Diamond League

Organizatorii competiţiei de atletism Diamond League au anunţat că au interzis participarea atleţilor ruşi neutri (ANA) şi a atleţilor belaruşi la evenimentele din competiţie, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

125 afișări
Imaginea articolului Atleţii ruşi şi bieloruşi vor fi excluşi din Diamond League

Atleţii ruşi şi bieloruşi vor fi excluşi din Diamond League

La începutul acestei luni, World Athletics a interzis sportivilor, personalului de sprijin şi oficialilor din cele două ţări să participe la toate evenimentele în viitorul apropiat şi a precizat că sancţiunea a inclus şi atleţii ruşi care aveau statutul ANA în 2022.

„Reuniunile WANDA Diamond League au acceptat recomandarea consiliului de administraţie ca sportivii ruşi autorizaţi neutri (ANA) şi atleţii din Belarus să fie excluşi de la toate reuniunile Diamond League în viitorul apropiat", au declarat organizatorii.

„Această recomandare... reflectă problemele practice şi logistice cu care s-ar putea confrunta reuniunile dacă atleţii ANA din Rusia şi atleţii din Belarus ar fi invitaţi să concureze.

Federaţia rusă de atletism a fost suspendată de World Athletics din 2015 din cauza încălcărilor legate de dopaj, iar concurenţilor săi nu li s-a permis să concureze sub drapelul ţării la evenimente internaţionale.

Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat ca evenimentele din Rusia să fie anulate sau relocate, iar atleţii ruşi şi belaruşi să nu participe sau să concureze sub un steag neutru.

Multe organisme sportive au mutat evenimente şi au suspendat echipele sau sportivii ruşi şi belaruşi de la competiţii, în timp ce sponsorii au reziliat contractele în semn de protest faţă de război.

Atleţii ruşi şi belaruşi sunt, de asemenea, excluşi de la Campionatele Mondiale de Atletism în sală, care încep vineri la Belgrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici