ATP interzice zgura albastră promovată de Ţiriac, la turneele din 2013

ATP a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial al circuitului, că la competiţiile ATP World Tour din 2013 nu va fi permisă zgura albastră, o idee promovată de fostul tenisman Ion Ţiriac şi pusă în aplicare în acest an la turneul de la Madrid.

890 afișări
Imaginea articolului ATP interzice zgura albastră promovată de Ţiriac, la turneele din 2013

ATP interzice zgura albastră promovată de Ţiriac, la turneele din 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După o analiză atentă, am decis ca terenurile cu zgură albastră să nu fie permise anul viitor. Eu cred cu tărie în inovaţii şi în căutarea unor metode de îmbunătăţire a acestui sport. Zgura albastră poate a oferit o vizibilitate mai bună la televizor, dar au existat clar probleme în privinţa calităţii terenurilor de la Madrid în acest an, ceea ce nu a fost acceptabil pentru un turneu Masters 1000, unul din principalele noastre evenimente din lume. Indiferent de culoare, noi trebuie să asigurăm în primul rând faptul că terenurile sunt sigure şi rezonabile pentru jucători. Ştiu că Ion Ţiriac a fost de asemenea dezamăgit de calitatea terenului de la Madrid, în acest an. Ion este un mare susţinător al tenisului de mai mulţi ani şi îi încurajez în continuare ideile, inclusiv testarea zgurii albastre la evenimentele ce nu fac parte din circuitul ATP. Însă acum este clar că sunt necesare îmbunătăţiri înainte să se ia în considerare folosirea la nivel de ATP World Tour", a declarat preşedintele ATP, Brad Drewett, la Londra, la o reuniune a conducerii forului.

În 2011, ATP a permis ca la turneul de la Madrid să se folosească zgura albastră doar în 2012, după acest turneu fiind programată o evaluare completă.

În luna mai, spaniolul Rafael Nadal a lăsat să se înţeleagă, după eliminarea de la Madrid în faza optimilor de finală, că în 2013 în calendarul său va fi un turneu mai puţin, în cazul în care conducerea competiţiei va insista să se joace în continuare pe zgură albastră.

Ion Ţiriac, directorul turneului madrilen, obţinuse acceptul ATP ca zgura de pe terenurile de la Madrid să fie albastră, justificându-şi dorinţa prin faptul că această culoare conferi un confort vizual mai bun spectatorilor.

Această iniţiativă a fost criticată de majoritatea celor mai buni jucători din lume, aceştia fiind de părere că terenul era prea alunecos. În plus, jucătorii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu li s-a cerut părerea.

În special Nadal s-a declarat adeptul zgurei tradiţionale, plângându-se că schimbarea de culoare a intervenit cu câteva săptămâni înainte de începerea turneului de la Roland-Garros.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici