ATP va mări valoarea premiilor din circuit în următorii trei ani

Asociaţia Tenismanilor Profesionişti a anunţat, marţi, după o întâlnire a Consiliului Director, că în următorii trei ani vor creşte premiile totale acordate la turneele din circuitul ATP, urmând să depăşească pentru prima dată 90 de milioane de euro, în 2014.

66 afișări
Imaginea articolului ATP va mări valoarea premiilor din circuit în următorii trei ani

ATP va mări valoarea premiilor din circuit în următorii trei ani (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anunţului făcut de ATP, noul acord nu este valabil şi pentru cele patru turnee de Grand Slam ale sezonului (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open).

În trei ani, premiile vor fi mărite la toate turneele. La competiţiile din ATP World Tour Masters 1000, premiile vor creşte cu 9 la sută în fiecare an. De asemenea, la Turneul Campionilor (la care participă cei mai buni opt jucători ai anului), de la sfârşitul fiecărui sezon, premiile totale vor creşte cu 30 la sută în următorii trei ani, ajungând de la 5 milioane de dolari la 6,5 milioane de dolari. În plus, valoarea bonusului acordat celor mai buni 12 tenismani din circuit va creşte cu 33 la sută, de la 6 la 8 milioane de euro în 2014.

"Creşterile reflectă performanţele deosebite obţinute de sportivii reprezentativi, care au contribuit la sporirea popularităţii tenisului, prin atragerea de noi fani, observabilă în sporirea audienţelor atât pe terenuri, cât şi la în mass-media, şi atragerea de noi sponsori", se arată într-un comunicat ATP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici