Au apărut pe siteuri bilete false pentru Jocurile Olimpice din 2012

Un grup pentru protecţia consumatorilor din Marea Britanie a descoperit apariţia mai multor siteuri care vindeau bilete false pentru ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, în ciuda faptului că acestea nu vor fi disponibile mai devreme de 2011, informează BBC.

11 afișări
Imaginea articolului Au apărut pe siteuri bilete false pentru Jocurile Olimpice din 2012

Au apărut pe siteuri bilete false pentru Jocurile Olimpice din 2012

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice (Locog) a anunţat că biletele vor fi disponibile începând numai din anul 2011 prin intermediul canalelor oficiale

Preţul pentru achiziţionarea unui asemenea bilet fals este de maxim şapte lire sterline (aproximativ opt euro).

Un purtător de cuvânt al grupului pentru protecţia consumatorilor a declarat că în mod surprinzător au apărut deja siteuri care promit bilete care nu există: "Infractorii caută să se îmbogăţească de pe urma Jocurilor Olimpice".

Câteva siteuri promit deja, în mod surprinzător, bilete care nu există. Ar trebui să se facă legi mai aspre pentru stoparea acestor oameni care fug cu banii noştri", a spus acesta.

În Marea Britanie nu există un regulament care să prevadă exact cine poate înregistra un domeniu, aşa cum se întâmplă în alte state europene şi în SUA. Totuşi, potrivit organizatorilor, este ilegal să vinzi bilete false pentru Jocurile Olimpice din 2012.

Un purtător de cuvânt al Locog a afirmat că se va colabora cu poliţia şi autorităţile locale pentru ca legile să fie respectate.

"Vom lucra îndeaproape cu poliţia şi autorităţile locale pentru a ne asigura că legile sunt respectate. Orice companie sau individ care pretinde că vinde sau rezervă bilete pentru Jocurile Olimpice, nu este o sursă sigură", a anunţat oficialul Locog.

Unul din 12 cumpărători de bilete din Marea Britanie şi-a pierdut banii din cauza siteurilor false de bilete, potrivit Oficiului de Comerţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici