Au început Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022

Cea de-a 13-a ediţie a Jocurilor Paralimpice de iarnă a început vineri după o ceremonie de deschidere spectaculoasă pe stadionul Cuibul de pasăre din Beijing. Torţa paralimpică a fost aprinsă pentru a semnala începutul Jocurilor Paralimpice de iarnă Beijing 2022.

230 afișări
Imaginea articolului Au început Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022

Au început Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022

În timpul unei ceremonii de deschidere uimitoare în inima capitalei chineze, sute de sportivi din întreaga lume s-au adunat pentru a participa la un festival al zăpezii şi gheţii, în timp ce focurile de artificii au luminat cerul nopţii.

După ce a format simbolul şi culorile Agitos-ului paralimpic, spectacolul pirotehnic a devenit apoi violet, în semn de salut pentru WeThe15, o campanie globală care vizează creşterea vizibilităţii, incluziunii şi accesibilităţii celor 1,2 miliarde de persoane cu dizabilităţi din lume.

Aceste persoane reprezintă 15 % din populaţia globală şi, în urma unui apel adresat lumii pentru a se angaja în favoarea schimbării, artiştii cu şi fără deficienţe au interpretat unele dintre momentele importante ale vieţii, unul lângă altul, de la o fată cu deficienţe de vedere care aprinde un felinar roşu, la o familie care îşi urmăreşte visurile şi un bărbat în vârstă care dansează cu un băiat tânăr.

Aceşti voluntari provin din toate categoriile sociale şi au fost văzuţi unindu-se, sprijinindu-se reciproc, exprimarea emoţiilor lor aducând căldură lumii.

Jocurile Paralimpice de iarnă se desfăşoară în contextul în care prin invazia Ucrainei, Rusia a încălcat armistiţiul olimpic, sportivii săi fiind interzişi de la participarea la eveniment.

Jocurile Paralimpice de iarnă pun la bătaie 78 de medalii de aur, dintre care 39 în probele masculine, 35 în probele feminine şi patru în probele mixte.

Disciplinele sportive la care se vor disputa probele acestei ediţii sunt curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheaţă, para schi alpin, para snowboard şi para nordic (para biatlon şi para schi fond).

România este reprezentată de Laura Văleanu, la para schi alpin, prezentă pentru a treia oară la o ediţie a Jocurilor Paralimpice (Vancouver 2010 şi Soci 2014), şi Mihăiţă Papară, la para snowboard, prezent pentru a doua oară, după ediţia de la Pyeongchang 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici