Aur şi bronz la bârnă, la CE de gimnastică

Sportiva Amelia Racea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham, în timp ce Raluca Haidu a obţinut medalia de bronz la aceeaşi probă.

161 afișări
Imaginea articolului Aur şi bronz la bârnă, la CE de gimnastică

Amelia Racea evoluează la bârnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amelia Racea, care a înlocuit-o pe Ana Porgras, accidentată, a intrat prima în finala de la bârnă, fiind notată cu 14.400, notă care i-a adus gimnastei antrenate de Nicolae Forminte aurul european.

Raluca Haidu a concurat penultima, primind nota 13.950, cu care a obţinut bronzul. Medalia de argint a fost câştigată de Aliya Mustafina (Rusia, 14.325).

Raluca Haidu evoluează la bârnă

În prima finală a zilei, la sărituri, gimnastele Diana Chelaru şi Amelia Racea s-au clasat pe locurile patru (14.062), respectiv şapte (13.662).

Finala de la paralele a fost câştigată de Elizabeth Tweddle (Marea Britanie, 15.875). Ana Porgras a fost nevoită să renunţe şi la finala de la paralele şi la cea de la bârnă, din cauza problemelor de sănătate.

În ultima finală de duminică, România va mai fi reprezentată de Amelia Racea şi Diana Chelaru la sol.

La actuala ediţie a Campionatului European, senioarele au reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului în concursul pe echipe, după ce în 2008 România cucerea medalia de aur pe echipe, aur la individual-compus (Steliana Nistor), aur la sol şi argint la bârnă (Sandra Izbaşa), argint la paralele (Steliana Nistor) şi bronz la sol (Adriana Tămîrjan).

Tot duminică, la junioare, Larisa Iordache a câştigat aurul european la sol şi argintul la bârnă, în timp ce Diana Bulimar a câştigat medalia de bronz la paralele. Delegaţia echipei de junioare a României a mai cucerit o medalie de bronz, la individual-compus, prin Larisa Iordache (55.675), dar şi pe cea de argint în concursul pe echipe.

Amelia Racea evoluează la bârnă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici