Australia surclasează Finlanda şi revine în finala Cupei Davis

  • Australia a ajuns vineri pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei Davis, după ce Alex de Minaur l-a învins pe Emil Ruusuvuori cu 6-4, 6-3, în al doilea meci al confruntării din semifinala cu Finlanda.
  • Alexei Popyrin câştigase primul meci cu Otto Virtanen, cu 7-6(5,) 6-2.
271 afișări
Imaginea articolului Australia surclasează Finlanda şi revine în finala Cupei Davis

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Echipa lui Lleyton Hewitt, de 28 de ori câştigătoare a trofeului, a pierdut în faţa Canadei în finala din 2022 şi a ratat ocazia de a se apropia de Statele Unite, de 32 de ori campioană.

Austria va înfrunta sâmbătă Serbia sau Italia, care se întâlnesc în a doua semifinală.

Finlanda a fost singura ţară rămasă la Malaga care nu a câştigat o coroană în Cupa Davis, după ce Olanda a pierdut în faţa Italiei

"Un moment extrem de mândru, dar nu aş fi putut face acest lucru fără aceşti băieţi", a spus De Minaur, arătând spre echipa sa. "Ceea ce am reuşit să realizăm în doi ani consecutivi este special doar pentru a arăta că ne unim ca grup şi cât de important este pentru noi.

"Alexei nu a mai jucat pentru Australia de foarte mult timp şi a făcut un meci uriaş. A jucat împotriva unui adversar de foarte bună calitate şi a săpat foarte adânc. Ne-a câştigat meciul.

"Mă bucur că sunt într-o altă finală şi sper să putem face ceva mai mult."

De Minaur a mai declarat că Australia va fi un adversar dificil pentru orice echipă din finală şi a indicat că perechea de dublu formată din Matthew Ebden şi Max Purcell va juca un rol vital.

"Nicio echipă nu vrea cu adevărat să joace împotriva noastră", a adăugat De Minaur. "Suntem o echipă solidă. Avem multă profunzime în fiecare poziţie. Dacă ajungem la un dublu, avem o pereche incredibilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici