Australian Open: Medvedev revine incredibil de la 0-2 şi trece de Zverev. În finală îl va înfrunta pe Sinner

Daniil Medvedev a revenit pentru a patra oară în cariera sa de la două seturi la zero şi a trecut vineri de rivalul său Alexander Zverev cu 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3, ajungând astfel în a treia sa finală la Australian Open şi în a şasea a carierei.

288 afișări
Imaginea articolului Australian Open: Medvedev revine incredibil de la 0-2 şi trece de Zverev. În finală îl va înfrunta pe Sinner

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

În a 19-a lor întâlnire directă, dar prima la un turneu major, Medvedev a fost la două puncte distanţă de înfrângere în tie-break-ul setului patru, dar a rămas calm, avansând în cele din urmă la al şaselea său meci pentru titlu de Slam, după o epopee de patru ore şi 18 minute.

Campionul de la US Open 2021, care acum îl conduce pe Zverev cu 12-7 în seria întâlnirilor directe, va încerca să obţină al doilea său trofeu major atunci când îl va înfrunta duminică pe italianul Jannik Sinner, după ce al patrulea favorit l-a învins în patru seturi pe Novak Djokovic, în patru seturi.

Cea de a 27-a victorie la Melbourne Park, face din Medvedev al 13-lea jucător din Era Open care ajunge în finala Australian Open în trei sau mai multe rânduri, după ce a pierdut în 2021 şi în 2022.

La începutul acestei două săptămâni, jucătorul de 27 de ani a revenit de la două seturi în urmă pentru a-l învinge pe Emil Ruusuvuori, meciul din turul al doilea terminându-se la ora locală 3:40. De asemenea, el l-a eliminat în sferturi de finală pe polonezul Hubert Hurkacz, aflat în Top 10, în cinci seturi.

Zverev avea ca obiectiv să ajungă în a doua sa finală majoră după ce a avansat până la meciul pentru titlu de la US Open în 2020, când a fost la două puncte de victorie împotriva lui Dominic Thiem.

Numărul 6 mondial a câştigat meciuri de cinci seturi împotriva lui Lukas Klein şi Cameron Norrie la Melbourne în această săptămână.

"În primul set, sincer, cred că amândoi nu am jucat prea bine", a spus Medvedev la interviul de pe teren. "În setul al doilea cred că am jucat puţin mai bine decât în primul set. El a jucat foarte bine, 6-3, două break-uri, nu am avut şanse pe serviciul lui. Am fost puţin pierdut, dar în timpul setului al treilea am spus că dacă voi pierde acest meci voi fi mândru de mine. Vreau să lupt până la final şi dacă pierd, pierd, pierd şi am reuşit să câştig şi sunt foarte mândru."

"La un moment dat, în setul al treilea, m-am simţit obosit din punct de vedere fizic", a mai spus rusul. ”M-am gândit că nu mai pot alerga timp de peste 40 de raliuri, aşa cum am făcut în primele seturi, aşa că m-am gândit să fiu mai agresiv şi dacă nu merge am încercat ceea ce am crezut că va merge. A început să funcţioneze.

"Am făcut lovituri mai bune pe care nu le făceam înainte şi am început să servesc mai bine. În tie-break am avut puţin noroc la 5/5 la retur. Slice-ul a fost intenţionat, dar lovitura de drop cu efect înapoi împotriva vântului nu a fost intenţionată. Uneori trebuie să ai noroc, iar astăzi a fost ziua mea."

"Înainte, statisticile mele în cinci seturi nu erau bune, iar fizic şi mental este greu în cinci seturi", a spus Medvedev. "Sunt mulţumit. În urmă cu o lună am vrut să mă schimb puţin pentru a fi mai puternic din punct de vedere mental... Sunt încă departe de a fi perfect, dar încerc".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici