Averea lui Mutu de 10 milioane de euro nu poate acoperi datoria către Chelsea

Fotbalistul Adrian Mutu trebuie să achite clubului Chelsea suma de 17 milioane de euro, bani pe care însă nu îi deţine, averea sa fiind estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

1048 afișări
Imaginea articolului Averea lui Mutu de 10 milioane de euro nu poate acoperi datoria către Chelsea

Averea lui Mutu de 10 milioane de euro nu poate acoperi datoria către Chelsea (Imagine: george Filip/Mediafax Foto)

Jucătorul formaţiei Fiorentina a ocupat locul 300 în Top 300 Capital, din 2007, când averea sa se ridica la 12-13 milioane de euro, însă un an mai târziu, în 2008, internaţionalul român nu se mai afla în acest top, averea sa fiind estimată la 10 milioane de euro.

De-a lungul timpului, Mutu, care este căsătorit şi are trei copii, a investit bani în maşini de lux (Ferrari, Aston Marin, Bentley), vile la Londra şi Ibiza, un iaht, proprietăţi la Miami. Multe dintre afacerile în care s-a implicat, un club de noapte (investiţie de 300.000 de dolari), linii de modă, vinuri, firmă de impresariat, un reality-show au mers prost, astfel că fotbalul a rămas principala sursă de venituri.

În iulie 2006, Adrian Mutu s-a transferat la Fiorentina de la gruparea Juventus Torino, în cadrul unui transfer care a costat opt milioane de euro. Jucătorul român are contract cu Fiorentina până în 2012 şi are un salariu anual de 2,2 milioane de euro.

De-a lungul carierei, Mutu a mai evoluat la formaţiile FC Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti, Internazionale Milano, Verona, AC Parma.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici