Avocaţii lui Penescu au solicitat retragerea cererii de eliberare sub control judiciar

Avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, arestat preventiv în dosarul corupţiei din arbitraj, au formulat către Tribunalul Argeş o solicitare de retragere a cererii de eliberare sub control judiciar a acestuia, iar cauza se va judeca vineri la ora 10.00.

20 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Penescu au solicitat retragerea cererii de eliberare sub control judiciar

Avocaţii lui Penescu au solicitat retragerea cererii de eliberare sub control judiciar (Imagine: Mediafax Foto)

Cererea de eliberare a finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, arestat preventiv în dosarul corupţiei din arbitraj, trebuia judecată de Tribunalul Argeş vineri la ora 10.00.

Avocaţii lui Penescu au cerut însă retragerea cererii de eliberare sub control judiciar a clientului lor, iar cauza va fi judecată începând cu ora 10.00. La Tribunalul Argeş a fost adus, din arestul Poliţiei Judeţene, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Întrebat de ce îşi retrage cererea de eliberare sub control judiciar, Penescu a răspuns: "Avocaţii ştiu mai bine".

Tribunalul Argeş a luat act de retragerea cererii

Tribunalul Argeş a luat act de retragerea cererii de eliberare sub control judiciar formulată de avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, acesta declarând în instanţă că apărătorii săi încă mai adună probe, astfel că a considerat că nu e momentul să mai susţină o astfel de cerere.

Întrebat de magistraţi dacă îşi susţine cererea de eliberare sub control judiciar, finanţatorul FC Argeş a răspuns că nu.

"Nu îmi mai susţin cererea de eliberare sub control judiciar formulată de avocatul Florentin Sorescu şi doresc retagerea acestei cereri, în acest sens fiind formulată, tot de către avocaţii mei, o nouă cerere. Motivarea este că avocaţii mai adună încă probe în sprijinul primei cereri şi de aceea am considerat că nu este momentul să o mai susţin şi cer retragerea ei", a spus Cornel Penescu în faţa magistraţilor.

El a dat şi o declaraţie scrisă în acest sens, pe care a semnat-o în faţa instanţei.

La ieşirea din sediul Tribunalului Argeş, Cornel Penescu a declarat: "Cred că sunt într-un film, nu sunt vinovat".

Întrebat dacă a renunţat la primii săi avocaţi, el a spus că nu a renunţat, fiind mulţumit de prestaţia acestora.

Tot vineri, Curtea de Apel Piteşti va judeca, de la ora 12.00, recursul făcut de avocaţii fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi ai fostului director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, la decizia Tribunalului Argeş, care le-a respins, miercuri, cererile de eliberare sub control judiciar.

Avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, ai fostului şef al CCA, Gheorghe Constantin, ai lui Liviu Făcăleaţă şi ai fostului director al OPC Argeş Cristian Libertatu au depus, marţi, la Tribunalul Argeş, cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clienţilor lor.

Miercuri, Tribunalul Argeş a respins cererile de eliberare sub control judiciar pentru fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu.

Tribunalul Argeş a hotărât, în 14 aprilie, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici