Azarenka: Faptul că trec pe primul loc WTA este un vis devenit realitate

Jucătoarea bielorusă de tenis Victoria Azarenka a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul Australian Open, că pentru ea deznodământul meciului cu Maria Şarapova a fost "finalul perfect" şi faptul că va trece pe primul loc în clasamentul WTA este un vis devenit realitate.

176 afișări
Imaginea articolului Azarenka: Faptul că trec pe primul loc WTA este un vis devenit realitate

Azarenka: Faptul că trec pe primul loc WTA este un vis devenit realitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat după victorie, nu înţelegeam ce se întâmplă, dar să cred că turneul s-a încheiat... Încă nu am realizat că s-a terminat şi că am câştigat. Nu consider că am făcut un meci perfect, este doar finalul perfect. Primele două game-uri au fost dezastruoase. Însă am revenit. Trebuie să continui la fel. Vreau doar să îmi îmbunătăţesc în continuare evoluţiile. Faptul că trec pe primul loc WTA este un vis devenit realitate. Am visat atât de mult să câştig un turneu de Grand Slam şi am muncit din greu pentru asta, astfel că trecerea pe primul loc este un bonus frumos", a spus Azarenka.

Jucătoarea bielorusă de tenis Victoria Azarenka a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, scor 6-3, 6-0, şi a câştigat, pentru prima oară în carieră, turneul Australian Open, urmând să devină, tot în premieră, noul număr 1 mondial în ierarhia WTA.

Şarapova a mai fost numărul 1 mondial, ultima oară în iulie 2008, în timp ce Azarenka nu a urcat niciodată mai sus de locul trei, pe care îl ocupa din septembrie 2011.

Victoria Azarenka, în vârstă de 22 e ani, îi va succede începând de luni Carolinei Wozniacki pe primul loc în ierarhia WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici