Azi se aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Astăzi se va aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

358 afișări
Imaginea articolului Azi se aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Azi se aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Marţi se va aprinde flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Potrivit COSR, ceremonia de aprindere a flăcării olimpice va avea loc în Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice.

„În faţa Templului Herei, se va ridica un nou pod între Jocurile Antice şi cele Moderne, aprinderea flăcării păstrează ritualul antic de aprindere a flăcării de la soare. Marea Preoteasă înconjurată de 20 de <vestale> va adresa o rugăciune lui Apollo. <Apollo, Zeu al soarelui şi al luminii, trimite razele tale şi aprinde torţa sacră>”, arată COSR.

România va fi reprezentată la ceremonie de preşedintele COSR Mihai Covaliu, de campioana olimpică Maricica Puică, alături de directorul AOR Braşov, Radu Frunteş, ultimii doi fiind invitaţii primarului din Archaia Olympia.

Ceremonia începe marţi de la ora 11.15.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici