Azi se împlinesc 77 de ani de la victoria fără precedent, Real Madrid - FC Barcelona 11-1. Gică Popescu: „E imposibil să se repete acest rezultat"

  • Gică Popescu: „În ziua de azi e imposibil să se repete scorul de 11-1 într-un El Clasico"
  • Pe 13 iunie 1943, Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Regelui, după 11-1, în returul semifinalei, cu Barcelona
  • Gică Popescu a jucat 2 ani la Barcelona şi a evoluat în 6 El Clasico
1326 afișări
Imaginea articolului Azi se împlinesc 77 de ani de la victoria fără precedent, Real Madrid - FC Barcelona 11-1. Gică Popescu: „E imposibil să se repete acest rezultat"

Real Madrid - FC Barcelona

 

Ziua de 13 iunie 1943 ocupă o pagină importantă în istoria clubului Real Madrid. Atunci, echipa de Santiago Bernabeu a câştigat cu 11-1 în returul din semifinalele Cupei Regelui, după ce, în meciul tur, Barcelona s-a impus cu 3-0. Real Madrid a pierdut însă finala, în faţa celor de la Atheltico Bilbao. 

La 52 de ani distanţă, în vestiarul Barcelonei nu se vorbea despre tragedia de la Madrid. Gică Popescu, care a jucat la Barcelona în perioada 1995 - 1997, şi-a amintit că el nu a fost niciodată învins de Real Madrid. A jucat în 6 El Clasico şi a înregistrat 3 remize şi 3 egaluri. 

"Nici nu ştiam că a fost un astfel de rezultat. Când eram eu la Barcelona vorbeam despre meciurile mai recente. În ziua de azi este imposibil să se repete un astfel de scor. Cele două echipe au ajuns la un nivel valoric uriaş şi foarte echilibrat, încât şi un rezultat de 2-0, 3-0, în favoarea uneia dintre cele două echipe ar fi dezechilibrat.  Mi-amintesc despre victoria de pe Camp Nou cu 3-0. A fost una dintre cele mai importante pe care le-am obţinut la Barcelona. O victorie cu 3-0 împotriva celor de la Real Madrid întotdeauna reprezintă un mare succes", a spus fostul căpitan al Barcelonei, pentru Mediafax. 

Gică Popescu a câştigat 4 trofee cu Barcelona: Cupa Regelui, de două ori Supercupa Spaniei şi Cupa UEFA (n.red. - actuala Europa League). Popescu ne-a povestit că a avut şi el probleme în meciurile cu Real Madrid

"Mi-aduc aminte un meci în care Cruyff a vrut să-l marchez pe Laudrup, om la om. Un sfert de oră mi-a pus mari, mari probleme, după care am avut un atac mai dur la care am luat şi galben şi atunci lucrurile au trecut în favoarea mea. Am fost considerat unul dintre cei mai buni jucători ai meciului", a mai spus Gică Popescu.  

Barcelona şi Real Madrid s-au întâlnit de 277 de ori până acum, în toate competiţiile. Barcelona a câştigat de 115 de ori, Real Madrid de 100, iar 62 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Lider în Spania, Barcelona joacă azi, de la ora 23:00, în deplasare, cu Mallorca, în primul meci oficial de la reluare. Real Madrid joacă acasă, duminică, 14 iunie, de la 20:30, cu Eibar. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici