Bach îi cere lui Messi să joace pentru Argentina la Paris 2024

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, l-a provocat pe Lionel Messi să scrie din nou istorie şi să accepte să joace din nou la un turneu olimpic, la Paris 2024.

541 afișări
Imaginea articolului Bach îi cere lui Messi să joace pentru Argentina la Paris 2024

Bach îi cere lui Messi să joace pentru Argentina la Paris 2024

Marele fotbalist argentinian, considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, a câştigat anul trecut Cupa Mondială FIFA din Qatar şi se mândreşte cu o medalie olimpică de aur de la Beijing 2008.

Turneele olimpice de fotbal masculin nu prezintă adesea cele mai bune talente, deoarece este o competiţie sub 23 de ani, în care sunt admişi doar trei jucători majori, iar cluburile de top sunt, de obicei, reticente în a permite jucătorilor lor să participe la competiţie.

Cu toate acestea, Bach, care se află în prezent în vizită în Argentina, doreşte ca atacantul vedetă să apară la Paris alături de alte nume mari, precum atacantul francez Kylian Mbappé.

Messi, în vârstă de 36 de ani, joacă în prezent în Statele Unite pentru Inter Miami, după o carieră strălucitoare în Europa, în care a marcat 672 de goluri pentru Barcelona.

El cunoaşte bine capitala franceză după ce a jucat pentru Paris Saint-Germain, după mai bine de două decenii petrecute în Spania.

"Ar fi fantastic dacă ar putea fi acolo", a declarat Bach pentru reporterii argentinieni, citat de insidethegame.

"Jocurile sunt o ambiţie pentru multe vedete din fotbal, cum ar fi Mbappé. Pentru Lionel Messi ar însemna o şansă de a scrie din nou istorie.

"Ar putea fi singurul jucător din istorie care să aibă două medalii de aur şi o Cupă Mondială. Nu vreau să intervin în deciziile antrenorului, dar ar fi o mare oportunitate pentru Messi.

"Dacă va juca, Argentina ar avea şanse mai mari să câştige medalia de aur, ar fi fantastic pentru fotbal şi pentru Jocurile Olimpice".

Antrenorul argentinian al echipei olimpice, Javier Mascherano, a recunoscut luna trecută că şi-ar dori să-l aibă pe Messi în echipa sa.

Selecţionata condusă de dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, inclusiv alături de Messi la Beijing 2008, nu şi-a asigurat încă un loc la Paris 2024 şi va trebui să treacă de turneul sud-american de calificare, programat în Venezuela în ianuarie şi februarie.

O problemă pentru ambiţiile olimpice ale lui Messi este Copa America 2024, programată în Statele Unite între 20 iunie şi 14 iulie.

Messi va fi probabil o parte importantă a echipei în momentul în care Argentina îşi va apăra titlul, ceea ce înseamnă că va trebui să joace două turnee în aceeaşi vară dacă va fi selecţionat pentru Paris.

Turneul de fotbal masculin de la Paris 2024 va începe la doar 10 zile după finala Copa América şi se va desfăşura în jurul Franţei până la 10 august.

Cu 106 goluri, Messi este golgheterul record al Argentinei şi are, de asemenea, cele mai multe selecţii, cu 178.

El a câştigat de patru ori Liga Campionilor UEFA cu Barcelona, precum şi de 10 ori La Liga.

De asemenea, Messi a câştigat de şapte ori Balonul de Aur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici