Badea: Negoiţă ştia exact situaţia de la Dinamo înainte de a deveni acţionar

Fostul acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, miercuri, că actualul proprietar al clubului, Ionuţ Negoiţă, cunoştea situaţia financiară în care se găseşte gruparea bucureşteană dinainte de a deveni investitor, informează www.dolce-sport.ro.

168 afișări
Imaginea articolului Badea: Negoiţă ştia exact situaţia de la Dinamo înainte de a deveni acţionar

Nicolae Badea (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Cel care acuză astazi de jaf, semnatarul acelei scrisori, ştia exact situaţia de la Dinamo şi înainte, şi după ce a devenit acţionar... Iar despre acea taxa de publicitate, Negoiţă ar fi putut să afle şi s-o verifice încă de acum şase luni. În rest, eu ştiu că am renunţat la o sumă foarte mare de datorii, când am ieşit de la Dinamo, ba mai mult, am continuat să sprijin clubul prin sponsorizări", a declarat Badea, citat de www.dolce-sport.ro.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a acuzat, miercuri, într-o scrisoare deschisă "jaful" de care a avut parte gruparea bucureşteană în ultimii 10 ani, prin contracte păguboase pepentru club, dar avantajoase pentru foştii acţionari: "Vorbeam despre un deceniu criminal din istoria lui Dinamo, pentru că acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise. Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foştii acţionari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros şi palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio şansă la viitor".

FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă, informează site-ul tmb.ro.

Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucureşti nu a acordat încă un termen pentru acest dosar.

Instanţa va analiza cererea FC Dinamo şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".

Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a fost înfiinţată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici