Badea: Nu mi-e teamă că am putea pierde locul de Europa League

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, joi, că nu îi este teamă că echipa antrenată de Cornel Ţălnar ar putea pierde în ultimele două etape locul care să-i asigure participarea în Liga Europa.

36 afișări
Imaginea articolului Badea: Nu mi-e teamă că am putea pierde locul de Europa League

Badea: Nu mi-e teamă că am putea pierde locul de Europa League (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Nu mi-e teamă că putem pierde locul de Europa League. Deocamdată avem o diferenţă faţă de principalul aspirant la acest loc, care văd că se zbate şi public, şi pe teren pentru acest lucru. Va trebui să gestionăm cu maxim randament aceste ultime două etape", a declarat Badea, cu ocazia unei întâlniri cu jucătorii echipei şi staful tehnic, cu excepţia tehnicianului Cornel Ţălnar.

Referitor la schimbările din rândul acţionarilor FC Dinamo, Badea a spus că doar Vasile Turcu şi-a manifestat intenţia de a renunţa la acţiunile deţinute, nu şi Florian Walter şi Dragoş Săvulescu:

"Mutările la nivelul acţionariatului se produc conform legii şi conform statutului. Am mai spus-o, fiecare acţionar care are intenţia de a-şi vinde acţiunile trebuie să facă o notificare, iar ceilalţi au un drept de preempţiune. Fiecare şi-l exercită prorata, dacă unul sau altul nu şi-l exercită acţiunile pot fi cumpărate de cei care şi-au arătat interesul de achiziţie sau de către societate. Se discută mai serios decât altădată. Walter şi Săvulescu nu au plecat, eu mă refer la toţi acţionarii înregistraţi la Registrul Comerţului. Nu există decât o singură intenţie de a renunţa la acţiuni, a domnului Turcu. Eu nu pot spune care este preţul unei asemenea tranzacţii. Evident că noi avem de rambursat o sumă ca oricărui creditor, că e bancă, acţionar sau furnizor. Fiecare are dreptul să-şi primească creditul, să-l solicite, iar în cazul acţionarilor există un mecanism bine reglementat în statut în care se spune care este valoarea de cesiune a acţiunilor".

Nicolae Badea a precizat că vor fi schimbări la nivelul echipei la finalul sezonului.

"Nu aş vrea să anticipăm, în fiecare sezon apar schimbări, unele anunţate, pentru a echilibra lotul astfel încât să existe o mai mare concurenţă pe fiecare post. E clar că şi prin accidentările pe care le-am avut au fost posturi deficitare şi lucrul acesta s-a văzut în a doua parte a campionatului", a mai spus Badea.

Referitor la situaţia antrenorului Cornel Ţălnar, Badea a spus că antrenorul principal şi toţi membrii stafului tehnic au clauze de performanţă stipulate în contracte:

"Domnul Ţălnar are un contract, ca şi domnul Cornel Dinu şi ceilalţi membri ai stafului tehnic, cu clauze de performanţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici