Balaci: Mă bucur că la naţională nu au mai venit jucători care nu aveau de căuta acolo

Managerul general al Universităţii Craiova, Ilie Balaci, s-a declarat mulţumit că la echipa naţională nu au mai fost convocaţi jucătorii care au fost folosiţi în ultimii trei ani de fostul selecţioner, deşi aceştia "nu aveau ce căuta în prima reprezentativă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

“Putem spune că e un nou început pentru echipa naţională, eu sunt mulţumit de lotul pe care l-a făcut Răzvan (n.r. - Răzvan Lucescu), cu toate că sunt doi jucători pe care aş fi vrut să-i văd acolo. E bine că nu mai sunt o serie de fotbalişti ce tot veneau la echipa naţională şi erau folosiţi, deşi nu aveau ce căuta acolo de vreo trei ani. Sperăm să apară şi rezultatele. Şanse de calificare mai sunt doar teoretice, în acest moment important e să facem o echipă care să joace fotbal, pentru că noi am mai fost calificaţi la Europene şi ne-am mândrit şi ne-am fălit, iar jucătorii noştri n-au realizat nimic. Decât să mă calific şi să mă duc acolo să privesc cum joacă alţii, mai bine stau şi îmi văd de treaba mea. Dar dacă tot ne calificăm, aş vrea să văd o echipă care să pună probleme adversarului, care să ne încânte prin modul de exprimare în teren şi prin dăruirea de care trebuie să dea dovadă", a spus Balaci.

Oficialul craiovean a adăugat că nu se îndoieşte de calităţile noului antrenor al tricolorilor: “Am încredere în Răzvan, pentru că, sincer, arată a antrenor. Vom vedea dacă rezultatele vor fi de partea lui. Nu pot să-l cataloghez pe Răzvan, îl cunosc de când era copil, dar în ultimul timp ne-am văzut foarte rar. N-aş vrea să semene cu tatăl său, fiindcă aş vrea să fie mai bun. Aş vrea să semene cu Alex Fergusson, cu Arsene Wenger, cu tehnicienii mari".

Ilie Balaci, prezent la prima zi a meciurilor din cadrul "Cupei Ilie Balaci", a vorbit şi despre Universitatea Craiova, menţionând că întreaga muncă a conducerii Ştiinţei şi a fotbaliştilor ar fi în van în cazul unei clasări în afara primelor şase locuri. "Vreau să cred că vom merge în Europa, pentru că ar fi păcat de tot efortul pe care l-a făcut Adrian Mititelu, de efortul pe care l-au făcut jucătorii. Dacă tot suntem într-o zonă unde lumea e puţin mai închisă la culoare, nu vreau să ne înecăm ca ei la mal".

Managerul general al oltenilor a amintit şi de posibilitatea ca Ionel Gane să conducă echipa "alb-albastră" şi din sezonul viitor: “Am jucat cu Vasluiul acolo, am fost egalaţi în minutul trei de la prelungiri dintr-un ofsaid. Miercuri vor fi altele datele problemei. Hai să nu-i mai numim antrenori interimari pe Dulca şi Gane, pentru că, dacă Jerry va câştiga meciul, ar fi normal ca el să continue munca la Craiova ca antrenor. De partea cealaltă, Porumboiu a şi anunţat că, dacă Dulca va duce echipa în Europa, va rămâne antrenor. Aşa că de ce să-i numim interimari? În acte nu scrie interimar, scrie antrenor.”

Balaci a adăugat că nu se pune problema ca el să preia conducerea tehnică a formaţiei din Craiova. "N-am posibilitatea să preiau Universitatea Craiova, fiindcă Adrian Mititelu n-are de gând să o vândă şi n-am nici bani. Nu pot să preiau nici banca, sunt nişte scaune acolo şi e greu să le duci acasă. Din vară voi antrena unde mi se va oferi posibilitatea, dacă nu, voi rămâne aici şi voi urmări, ca şi până acum, pe Universitatea", a precizat fostul oficialul craiovean.

Balaci a vorbit şi despre scopul competiţiei ce-i poartă numele, desfăşurată pe terenul Şcolii Nr. 1 “Obedeanu”: “E interesantă, este o posibilitate de a vedea la lucru 50 - 60 potenţiali jucători, din care am putea alege. Ar trebui ca acest teren să fie un izvor de talente pentru fotbalul craiovean”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici