Balaj: Arbitrii români nu vor mai fi jigniţi de conducătorii de cluburi

Centralul Cristian Balaj a declarat, miercuri, că singurul aspect pozitiv în decizia FRF de a aduce arbitri străini la derbiurile din Liga I este reprezentată de faptul că arbitrii români nu vor mai fi jigniţi de conducătorii de cluburi.

112 afișări
Imaginea articolului Balaj: Arbitrii români nu vor mai fi jigniţi de conducătorii de cluburi

Balaj: Arbitrii români nu vor mai fi jigniţi de conducătorii de cluburi (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax foto)

"Deciziile Comitetului Executiv trebuie să le respectăm, fie că ne plac sau nu. Atât timp cât Comisia de Disciplină nu ia sancţiuni conform regulamentului - şi nu ştim de ce - singura parte pozitivă este că nu vor mai exista discuţii legate de arbitraj la aceste meciuri. Nu vor mai fi jigniţi arbitrii români în urma acestor jocuri, de oameni care fac presiune pentru a-şi pregăti meciurile următoare. Arbitrii străini vin, arbitrază, pleacă şi nu vor mai exista jigniri. Este singurul lucru pozitiv şi ne vom preocupa mult mai mult de fotbal. Sunt şanse mari ca arbitrii străini să facă mai puţine greşeli ca unii arbitri români. Nu vor arbitra nici mai bine, nici mai rău decât au făcut-o în sezoanele în care au mai venit la noi. Culmea este că această decizie a fost luată de oameni care au diminuat baremurile arbitrilor, dar au fost dispuşi să plătească de cinci ori mai mult pentru un străin", a spus Balaj la la DigiSport.

El a precizat că informaţii despre un arbitru străin care ar urma să conducă un meci din România figurau pe un site înainte de hotărârea de miercuri a Comitetului Executiv al FRF: "Imi dă de gândit faptul că un arbitru era anunţat că va oficia în România pe un site din străinătate într-un moment în care nu se luase decizia în Comitetul Executiv. Nu pot să spun despre cine e vorba, dar dacă este vorba de acea persoană este un arbitru foarte bun".

Întrebat dacă i s-au oferit vreodată sume de bani pentru a favoriza o anumită echipă, Balaj a răspuns afirmativ, precizând însă că propunerea i-a venit prin interpuşi, astfel că nu ar fi putut dovedi tentativa de coupţie.

"Prin persoane interpuse, cu apropouri, mi s-au propus bani. Nu am spus nimic pentru că nu am avut dovezi. La un meci din Liga I un observator mi-a sugerat să fac anumite lucruri, iar eu am făcut invers şi i-am spus după meci că poate să-mi dea nota 4. Dacă s-a schimbat ceva în bine în arbitraj este meritul arbitrilor, nu al conducătorilor, care dacă au bani au impresia că pot să te înjure. Cel puţin 95 la sută din actuala generaţie de arbitri este curată. Dacă se fac greşeli se fac din cauza presiunii care există. Nu avem cine să ne apere şi nu mai trebuie demonstrat acest lucru. Nu avem unde să mergem să ne plângem", a explicat centralul băimărean.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, miercuri, propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) de aducere a unor arbitri străini la anumite partide din Liga I, a declarat preşedintele ligii Dumitru Dragomir, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici