Balde îşi prelungeşte contractul cu FC Barcelona până în 2028

  • FC Barcelona şi jucătorul Alejandro Balde au ajuns la un acord pentru un nou contract până la 30 iunie 2028.
  • Clauza de răscumpărare este stabilită la 1 miliard de euro.
  • Semnarea noului contract va avea loc joi, 21 septembrie, la Ciutat Esportiva Joan Gamper.
54 afișări
Imaginea articolului Balde îşi prelungeşte contractul cu FC Barcelona până în 2028

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Anunţul a fost făcut miercuri de gruparea catalană, care a anunţat şi ordinea de zi a evenimentului de joi, când presa va putea asista la semnarea noului contract de către produsul echipei de tineret, urmată de un discurs din partea preşedintelui Joan Laporta şi a jucătorului Alejandro Balde.

Odată cu semnarea prelungirii contractului, Alejandro Balde îşi consolidează poziţia de fundaş stânga la prima echipă. După ce a ajuns la Barça în 2011, pe când avea opt ani, Balde a parcurs rapid categoriile de vârstă la echipele de tineret ale FC Barcelona.

În sezonul 2020/21 a început să aibă primele apariţii în prima echipă, debutând într-un amical împotriva lui Nàstic de Tarragona, în pre-sezon.

În septembrie 2021 a debutat în Liga Campionilor într-un meci împotriva lui Bayern Munchen, intrând în locul lui Jordi Alba. În campania 2021/22 a avut mai multe ocazii de a-şi demonstra talentul, iar în 2022/23 s-a impus ca jucător al primei echipe şi ca primă opţiune pe postul de fundaş stânga. Până în prezent, a avut 55 de apariţii pentru prima echipă a lui Barça, 42 ca titular, marcând un gol şi oferind şase pase de gol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici