Banca Barclays ar putea renunţa la sponsorizarea Premier League

Sponsorul principal al campionatului englez, Banca Barclays, ia în calcul posibilitatea de a nu îşi prelungi parteneriatul cu Premier League, scadent la finalul sezonului 2015/2016 şi care data din 2001.

170 afișări
Imaginea articolului Banca Barclays ar putea renunţa la sponsorizarea Premier League

Banca Barclays ar putea renunţa la sponsorizarea Premier League (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Conducerea băncii se teme de o creştere rapidă a costurilor de sponsorizare a Premier League în următorii ani, ceea ce ar însemna că o viitoare înţelegere s-ar putea încheia pentru o sumă mult mai mare, informează presa britanică.

În 2012, Barclays a acceptat să plătească 120 de milioane de lire sterline pentru trei ani de contract. Prelungirea din 2012 a înţelegerii a fost cu aproape 50 la sută mai mare faţă de precedenta, când s-au achitat 82 de milioane de lire sterline, tot pentru trei ani.

O decizie definitivă în acest caz nu a fost luată încă. O sursă din cadrul băncii a declarat pentru The Telegraph că Barclays nu are nevoie de promovare în Marea Britanie, unde este foarte cunoscută. Potrivit sursei citate, acordul a fost semnat pentru promovarea băncii pe pieţele din Asia şi Africa.

Barclays este sponsorul principal al Turneului Campionilor la tenis masculin de la Londra, a dat numele arenei pe care joacă Brooklyn Nets (NBA), susţine echipa de rugby a Africii de Sud, mai multe turnee de golf, precum şi pe jucătorul de golf Phil Mickelson (SUA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici