Barça a luat în vizor trei jucători de la campioana europeană Chelsea

Presa iberică anunţă zilele acestea că Barcelona a luat în vizor trei jucători de la Chelsea, pe care îi are în vedere pentru sezonul viitor. Catalanii ar putea obţine gratuit în ianuarie semnătura lui Azpilicueta, Rudiger şi Pulisic fiind şi ei vizaţi în perioada de transferuri din iarnă.

146 afișări
Imaginea articolului Barça a luat în vizor trei jucători de la campioana europeană Chelsea

Conform celor de la Mundo Deportivo, Barcelona ia în calcul posibilitatea de a aduce trei jucători de la campioana europeană în exerciţiu. Lista este deschisă de César Azpilicueta şi Antonio Rüdiger, care îşi încheie contractele în iunie, şi e completată de o mutare ce va deveni posibilă chiar în această iarnă, Christian Pulisic fiind o altă opţiune pentru a întări linia de atac a catalanilor, acesta având perspective de a părăsi clubul londonez sub formă de împrumut, în ianuarie.

Americanul în vârstă de 23 de ani, care a suferit o accidentare la gleznă, ce i-a redus şansele de a evolua în această primă parte a sezonului, îşi doreşte să fie un jucător important, lucru greu de îndeplinit la Chelsea, unde Hudson Odoi, Mount, Havertz sau Ziyech îi fac o concurenţă acerbă.

Având în vedere acest scenariu, Pulisic, care a excelat deja la Borussia Dortmund, ar fi încântat de o mutare şi este o opţiune interesantă pentru Barça lui Xavi, a cărei prioritate este să recruteze jucători de anvergură. În plus, ca şi în cazul lui Ferran Torres, americanul poate ocupa şi alte poziţii în spatele liniei de atac.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi César Azpilicueta, fundaş dreapta şi căpitan al „albaştrilor”. Internaţionalul spaniol în vârstă de 32 de ani, căruia i se termină contractul cu Chelsea în iunie, şi-a pierdut locul în echipă în ultimele luni. Fundaşul dreapta titular este Raheem James, iar Barça se gândeşte să-l aducă pentru că îl vede ca pe o oportunitate de piaţă.

Azpilicueta trebuie să joace un rol de lider dacă vrea să ajungă la Cupa Mondială din Qatar şi ar putea face acest lucru la giganţii catalani. Această situaţie i-ar putea deschide uşi chiar şi în timpul iernii. În plus, Barça îl vede ca o soluţie pe două posturi. Nu doar ca fundaş, ci şi ca fundaş central.

Un alt apărător este Antonio Rudiger, care îşi încheie şi el contractul cu Chelsea în iunie anul viitor. Cazul său este cel mai complicat. Tocmai şi-a schimbat agentul, iar pretenţiile sale sunt mari. El cere un salariu de jucător de top, pe care Barça nu şi-l poate permite.

Un caz similar cu cel al lui David Alaba, care în sezonul trecut a părăsit Bayern Munchen pentru a semna cu Real Madrid. Real Madrid a acceptat să-i plătească cele aproape zece milioane de euro net care i-au fost refuzate în Bavaria, un salariu inaccesibil astăzi pentru un fundaş central al Barcelonei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici