Barack Obama, despre Lionel Messi: Până şi geniile lucreză cu alţi oameni

Lionel Messi (31 de ani) se pregăteşte de un nou turneu final alături de echipa naţională a Argentinei, iar vedeta lui FC Barceona a primit încurajări din partea lui Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

298 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, despre Lionel Messi: Până şi geniile lucreză cu alţi oameni

Barack Obama, despre Lionel Messi: Până şi geniile lucreză cu alţi oameni

Naţionala lui Messi a ajuns până în fazele superioare ale turneelor finale din ultimii ani, însă nu a reuşit să-şi treacă în cont niciun trofeu. Vinovat pentru această situaţie a fost văzut de multe ori chiar Lionel Messi.

Prezent într-o conferinţă la Bogota, Barack Obama crede că eşecurile din ultima vreme ale Argentinei provin din faptul că "Pumele" nu joacă precum o echipă.

"Inclusiv oamenii care sunt consideraţi genii lucrează cu alţi oameni pentru a-şi dezvolta stilul. Deşi îl are în echipă pe minunatul Messi, Argentina are probleme să câştige Campionatul Mondial. Sfatul meu pentru cei tineri este că trebuie să-şi dea seama că sunt foarte puţini cei care reuşesc să atingă lucruri măreţe pe cont propriu", a declarat Obama, potrivit fotmob.com.

În ciuda faptului că Lionel Messi a marcat 65 de goluri pentru ţara sa în cele 129 de partide în care a fost folosit, decarul nu a câştigat niciun trofeu alături de prima echipă. Cu el în teren, Argentina a pierdut dramatic în trei finale, cea mai importantă la Campionatul Mondial din 2014, contra Germaniei, scor 0-1, după prelungiri. Au urmat apoi cele dou ediţii din Copa America, în 2014 şi 2016, când Chile a învins-o la penalty-uri în ultimul act. În urma ratării acestor trofee, Messi, coechipierii şi staff-ul tehnic au primit numeroase critici din partea fanilor naţionalei.

După Campionatul Mondial din Rusia, cvintuplul câştigător al Balonul de Aur a luat o pauză mai lungă de la echipa naţională, el revenind pe teren la amicalul cu Venezuela, din luna martie, scor 1-3. Messi va fi pe teren la ediţia din acest an a Copei America, acolo unde Argentina se află în grupa B, alături de Paraguay, Columbia şi Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici