Bărbatul care a înjunghiat-o în spate pe Monica Seleş în 1993 a murit acum câteva luni

Bild a dezvăluit că bărbatul de 68 de ani, internat timp de 14 ani într-o clinică de psihiatrie, ar fi murit anul trecut.

1011 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a înjunghiat-o în spate pe Monica Seleş în 1993 a murit acum câteva luni

Bărbatul care a înjunghiat-o în spate pe Monica Seleş în 1993 a murit acum câteva luni

Günter Parche, bărbatul care în urmă cu 30 de ani a înjunghiat-o pe Monica Seleş, fosta jucătoare de tenis sârbă numărul 1 mondial cu cetăţenie americană, a murit. Publicaţia Bild a descoperit că Parche a murit în august 2022, la vârsta de 68 de ani, după ce şi-a petrecut ultimii 14 ani din viaţă într-un azil de bătrâni din Nordhausen, Turingia (Germania).

Parche, originar din Görsbach, la 10 kilometri de Nordhausen, era un admirator al vedetei germane de tenis, Şteffi Graf, şi nu putea suporta ideea că Seleş i-a îndepărtat eroina din fruntea clasamentului mondial. Bărbatul decisese să facă ceva pentru a o „răni atât de tare pe Seleş, încât nu-i permită mult timp să joace tenis”, aşa cum a recunoscut în timpul mărturiei sale din instanţă.

Parche, care susţinuse că îi „urăşte pe sârbi”, a atacat-o pe Seleş fără să fie văzut, pe 30 aprilie 1993, în timpul unei pauze de joc din sferturile de finală ale turneului de la Hamburg, pe terenul central, apoi a înjunghiat-o în spate cu un cuţit lung de 23 cm.

Doar dintr-o coincidenţă, Seleş înaintase în acel moment, iar cuţitul i-a pătruns doar doi centimetri în spate. Jucătoarea de tenis a evitat o accidentare gravă, dar şocul atacului i-a afectat restul carierei. Înainte de atac, câştigase opt din cele zece precedente turnee de Grand Slam.

La revenirea pe teren după aproximativ doi ani, Seleş a câştigat doar Australian Open, în 1996. În 2008, s-a retras după 53 de victorii în turneele WTA. Atacatorul său, după două procese, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru agresiune gravă. Bărbatul a fost în închisoare doar lunile dintre atac şi condamnarea sa din 13 octombrie 1993.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici