Barbora Krejcikova scrie istorie la Roland Garros şi intră într-un club select în care se află şi sportiva română Virginia Ruzici

  • Barbora Krejcikova a devenit prima sportivă din ultimii 21 de ani care a câştigat atât finala de simplu, cât şi cea de dublu la Roland Garros.
  • Jucătoare cehă a cucerit sămbătă trofeul la simplu feminin după o finală în trei seturi cu Pavlyuchenkova, iar astăzi s-a impus la dublu împreună cu Kateřina Siniaková într-o finală cu perechea Bethanie Mattek-Sands/ Iga Swiatek
3312 afișări
Imaginea articolului Barbora Krejcikova scrie istorie la Roland Garros şi intră într-un club select în care se află şi sportiva română Virginia Ruzici

Barbora Krejcikova scrie istorie la Roland Garros şi intră într-un club select în care află şi tenismena română Virginia Ruzici

Barbora Krejcikova s-a alăturat unui club exclusivist. Ultima dată când aceeaşi sportivă a câştigat atât la simplu cât şi dublu la Roland Garros a fost în 2000. În acel an, Mary Pierce a învins-o pe Conchita Martinez la simplu. Pierce a făcut echipă la dublu cu Martina Hingis şi a învins în finală perechea formată din Virginia Ruano Pascual şi Paola Suárez.

Performanţa este una rară fiind reuşită de un număr mic de sportive. Printre acestea se află şi românca Virginia Ruzici.

Prima dată performaţa a fost atinsă de Billie Jean King în 1972. Anul următor Curtea Margaret a reuşit să cucerescă, de asemenea, ambele titluri într-o ediţie.

În 1975 ambele titluri feminine de la Roland Garros au fost cucerite de Chris Evert.

În 1978 românca Virginia Ruzici a realizat dubla. Ea a învins-o 6-2 6-2 pe Mima Jaušovec din Iugoslavia în finala la simplu şi a câştigat împreună chiar cu Jaušovec la dublu în trei seturi împotriva perechii australiano-franceze formată din Lesley Bowrey şi Gail Benedetti.

Performanţa nu a mai fost repetată de nimeni până în 1982 când Navratilova s-a impus atât la simplu împotriva lui Andrea Jaeger cât şi la dublu unde a făcut echipă cu Anne Smith împotriva perechii americane formate din Wendy Turnbull şi Rosemary Casals.

Îm 1984 Martina Navratilova a repetat performanţa câştigând la simplu împotriva lui Chris Evert şi la dublu împreună cu Pam Shriver împotriva perechii Hana Mandlíková/ Claudia Kohde-Kilsch.

Nimeni nu a mai repetat performanţa până în 2000 când Mary Pierce a învins-o pe Conchita Martinez la simplu. Pierce a făcut echipă la dublu cu Martina Hingis şi a învins în finală prechea formată din Virginia Ruano Pascual şi Paola Suárez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici