Barcelona a câştigat titlul în Spania

FC Barcelona a câştigat meciul din runda 35, contra lui Levante, scor 1-0, asigurându-şi astfel al 26-lea titlu din istorie în La Liga. Unicul gol al partidei a fost înscris de Lionel Messi, cel care a mai doborât un record special.

152 afișări
Imaginea articolului Barcelona a câştigat titlul în Spania

Barcelona a câştigat titlul în Spania

Introdus imediat după pauză, în locul lui Coutinho, Messi a punctat în minutul 62 împotriva lui Levante, aducând matematic titlul pe Camp Nou şi stabilind şi un record personal. Este al zecelea campionat câştigat de argentinian alături de Barcelona, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe astfel de trofee din istoria Barcelonei. Decarul l-a depăşit pe fostul său coleg, Andres Iniesta (9), şi i-a lăsat în urmă pe Xavi, Sergio Busquets şi Gerard Pique, toţi cu câte opt titluri.

La nivel de club, FC Barcelona obţine titlul cu numărul 26 din istorie şi al optulea din ultimele 11 ediţii din La Liga. Acum, catalanii îşi doresc şi mai mult pentru sezonul actual şi anunţă că vor să triumfle şi în Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, prin vocea preşedintelui Josep Bartomeu: "Campionatul s-a terminat azi. Am celebrat destul de liniştit pentru că o nouă provocare ne aşteaptă miercuri. Obiectivul este câştigarea triplei, ca în fiecare an, dar va fi foarte complicat", a declarat Bartomeu, potrivit Marca.

În campionat, locul secund are şanse foarte mari să îi aparţină lui Atletico Madrid, care are un avantaj de nouă puncte faţă de Real Madrid, care are un meci mai puţin disputat. Barcelona mai are trei jocuri în La Liga, cu Celta Vigo, Getafe şi Eibar, însă miza reală din finalul acestui sezon este reprezentată de jocurile din Champions League. În semifinale, echipa lui Ernesto Valverde o va înfrunta pe Liverpool, pe 1 şi 7 mai. Finala Cupei Spaniei este programată pe 25 mai, contra Valenciei, pe Estadio Benito Villamarin, din Sevilla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici