Barcelona câştigă a 11-a oară finala Ligii Campionilor la handbal masculin

  • Barcelona a câştigat duminică seara finala Ligii Campionilor la handbal masculin, învingând în finală echipa poloneză Vive Kielce, după două reprize de prelungiri şi aruncări de departajare.
  • Catalanii au obţinut astfel al 11-lea trofeu CL din istorie şi al doilea consecutiv.
217 afișări
Imaginea articolului Barcelona câştigă a 11-a oară finala Ligii Campionilor la handbal masculin

Polonezii învinseseră Barca de două ori în meciurile din grupe, în acest sezon, şi fanii catalani aşteptau revanşa.

Prima repriză a fost uşor dominată de spanioli, care au avut chiar şi 3 goluri avans, în mai multe rânduri. Elevii lui Talant Dujshebaev au recuperat până la pauză, intrându-se la vestiare cu avans de un singur gol 14-13, pentru spanioli, cu un gol marcat de aceştia la ultima fază a reprizei.

Partea secundă a fost mult mai echilibrată, cele două echipe trecând pe rând la conducere, însă niciodată cu mai mult de un gol.

Cu trei minute înainte de final, la 27-27, Kielce a primit o eliminare şi Barca părea că are un avantaj pe final de meci.

Catalanii au marcat de la 7 metri şi apoi au recuperat o minge în apărare. La atacul imediat următor Dika Mem a ratat şansa de a se desprinde la 29-27, aruncând pe lângă poartă.

Kielce a reuşit să egaleze, 28-28, în ultima secundă de joc, după ce Dujshebaev dictase schema de joc în time-out-ul cerut când mai erau 30 de secunde.

Cele două reprize de prelungiri, a câte 5 minute, s-au încheiat tot la egalitate (32-32), tot fără ca vreuna din echipe să aibă avantaj mai mare de un gol pe tabelă.

La aruncările de la 7 metri, Alex Dujshebaev a fost singurul care a ratat şi a trimis trofeul la Barcelona, pentru al doilea an consecutiv şi a 11-a oară în istoria catalanilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici