Barcelona, încă o traumă în campionat. De luni, noul antrenor trece la treabă

  • La Vigo, catalanii au condus cu 3-0 la pauză, dar au fost egalaţi.
  • S-a terminat 3-3 meciul cu Celta, care a contat pentru etapa a 13-a.
  • Barcelona a anunţat vineri seară că Xavi este noul antrenor al echipei.
440 afișări
Imaginea articolului Barcelona, încă o traumă în campionat. De luni, noul antrenor trece la treabă

Ansu Fati a deschis scorul în minutul 5, apoi Busquets (18) şi Depay (34) au mărit diferenţa. După pauză, gazdele au punctat de 3 ori, golul egalării picând în minutul 90+6.

Colac peste pupăză, Ansu Fati s-a accidentat. Lista cu jucătorii accidentaţi la Barcelona este acum compusă din Dembélé, Pedri, Aguero, Braithwaite şi Piqué, Ansu Fati, Nico Gonzalez şi Eric Garcia.

În ultimele patru runde din La Liga, Barcelona a marcat 5 puncte din 18, câştigând o singură dată şi pierzând cu trei Madrid, Atletico, Real şi Rayo. După demiterea olandezului Ronald Koeman, ecipa este condusă de interimarul Sergi.

Fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez (41 ani) a fost numit oficial, vineri seara, în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, a anunţat gruparea catalană, scrie AFP.

''A sosit clipa să te întorci acasă. Bine ai revenit, Xavi!", a scris FC Barcelona pe reţelele de socializare. Va fi prezentat luni.

El a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar) cu care avea o înţelegere până în 2023.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi, conform El Mundo Deportivo.

Xavi l-a înlocuit astfel pe banca celor de la FC Barcelona pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute, interimar fiind de atunci Sergi Barjuan, antrenorul echipei B a catalanilor.

Baercelona are doar 17 puncte în 12 meciuri jucate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici