Barcelona răspunde acuzaţiilor privind presupusa plată a 1,4 milioane euro pentru arbitraj

Barcelona a dat publicităţii un comunicat după ce au fost dezvăluite informaţii despre o anchetă privind plata de către catalani a 1,4 milioane de euro către vicepreşedintele Comitetului spaniol al arbitrilor.

303 afișări
Imaginea articolului Barcelona răspunde acuzaţiilor privind presupusa plată a 1,4 milioane euro pentru arbitraj

Sursa foto: MediafaxFoto

Barcelona a răspuns la informaţiile care dezvăluie că este investigată pentru o plată de 1,4 milioane de euro către vicepreşedintele Comitetului de Arbitri al RFEF.

Raportul Cadena SER afirmă că clubul a plătit o companie deţinută de Jose Maria Enriquez Negreir, care a fost vicepreşedinte al Comitetului de Arbitri al Federaţiei Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) din 1994 până în 2018.

Giganţii catalani au plătit companiei lui Negreir, DASNIL 95 SL, suma totală de 1.392.680 de euro pe o perioadă de trei sezoane, între 2016 şi 2018. Plăţile Barcelonei au încetat în iunie 2018. Se spune că data coincide cu plecarea lui Negreir din Comisia de Arbitri.

O anchetă a Parchetului a fost demarată, iar în cadrul acesteia Negreir le-a spus anchetatorilor că nu a favorizat Barcelona în nicio decizie de arbitraj, dar a oferit clubului sfaturi verbale cu privire la mai multe aspecte, inclusiv modul în care jucătorii ar trebui să se comporte în faţa arbitrilor.

Barcelona a răspuns între timp la acest raport printr-o declaraţie oficială şi a făcut următoarele precizări.

"În trecut, FC Barcelona a contractat serviciile unui consultant extern care a furnizat secretarilor tehnici ai clubului rapoarte în format video despre jucători tineri de la alte cluburi din Spania", a precizat clubul.

"În plus, relaţia cu acel furnizor s-a extins şi la rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist pentru a completa informaţiile solicitate de staff-ul tehnic al primei şi celei de-a doua echipe. Aceasta este o practică obişnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal. Aceste tipuri de servicii externalizate sunt acum în sarcina unui profesionist care lucrează pentru Departamentul de Fotbal.

"FC Barcelona regretă faptul că aceste informaţii au fost făcute publice tocmai când echipa a atins cea mai bună formă a sezonului. FC Barcelona va lua măsuri legale împotriva celor care încearcă să păteze imaginea clubului prin posibile insinuări împotriva bunei reputaţii a acestuia."

Acesta este cel mai recent scandal care loveşte gigantul catalan, după faimoasa saga "Barcagate", în urma căreia mai mulţi membri ai consiliului de administraţie au fost arestaţi în cadrul unei anchete a poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici