Barcelona, reclamată la FIFA de Neymar. Suma uriaşă pe care o cere fotbalistul brazilian

Fotbalistul brazilian Neymar, ajuns la PSG de la Barcelona, se pregăteşte să reclame clubul catalan la FIFA pentru că refuză să-i plătească 26 de milioane de euro tatălui său, a doua tranşă din bonusul pentru prelungirea contractului, scrie sport.es, care citează Globoesporte.

536 afișări
Imaginea articolului Barcelona, reclamată la FIFA de Neymar. Suma uriaşă pe care o cere fotbalistul brazilian

Barcelona, reclamată la FIFA de Neymar. Brazilianul cere 26 de milioane de euro, comisionul tatălui

După ce PSG a achitat clauza de reziliere a lui Neymar, în valoare de 222 de milioane de euro, iar fotbalistul a ajuns în capitala Franţei, Barcelona a refuzat să-i mai vireze în conturi tatălui său a doua tranşă din bonusul pentru prelungirea ce a avut loc în urmă aproape un an. Tatăl lui Neymar le ceruse şefilor de la PSG să confirme transferul după data de 31 iulie ca să poată încasa comisionul de 26 de milioane de la Barcelona, plus cel din partea francezilor, în valoare de 36 de milioane de euro. În octombrie 2016, după ce Neymar a semnat prelungirea contractului cu Barcelona, tatăl lui a încasat un comision de 14 milioane de euro, iar a doua tranşă, cea de 26 de milioane de euro, trebuia achitată în această vară.

Totuşi, Neymar continuă să ceară banii, considerându-i drept salariu. Cele 26 de milioane de euro au ajuns într-un cont separat al celor de la Barcelona, suma fiind responsabilitatea unui notar. Cei de la Barcelona susţin că banii urmau să fie viraţi către tatăl lui Neymar doar în cazul în care fotbalistul rămânea pe Camp Nou. Mai mult, Josep Maria Bartomeu, preşedintele Barcelonei, a anunţat că a reclamat la UEFA transferul lui Neymar la PSG, considerând că modul în care a procedat brazilianul nu a fost corect.

Chiar dacă a trecut oficial la PSG, Neymar nu a apucat să debuteze pentru formaţia din capitala Franţei, deoarece Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) nu a trimis către omologii din Franţa certificatul internaţional de transfer al brazilianului. Mijlocaşul de 25 de ani a privit din tribună, după ce a fost prezentat în faţa fanilor, victoria PSG-ului, scor 2-0 cu Aimens, din prima etapă a noului sezon din Ligue 1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici