Barcelona refuză ca primul El Clasico al sezonului să se joace la Real Madrid

FC Barcelona a refuzat ca primul El Clasico al sezonului să se joace pe terenul eternei rivale Real Madrid, Santiago Bernabeu. Clubul blaugrana a trimis o înştiinţare către Comisia Federaţiei Spaniole de Fotbal în care a precizat că nu acceptă schimbarea stadionului pentru întâlnirea cu Real.

182 afișări
Imaginea articolului Barcelona refuză ca primul El Clasico al sezonului să se joace la Real Madrid

Barcelona refuză ca primul El Clasico al sezonului să se joace la Real Madrid

În schimb, oficialii catalani au mai spus că sunt deschişi în schimbarea datei de disputare a derby-ului cu galactici, care iniţial era programat la 26 octombrie, pe Camp Nou.

Jurnaliştii de la Sport notează că situaţia critică din Barcelona nu poate oferi încă nicio garanţie în ceea ce priveşte siguranţa organizării confruntării cu Real Madrid.

Ziua în care era programat El Clasico, 26 octombrie, este data la care este anunţat un protest mare pe străzile din Barcelona, iar oficialii La Liga si de la Federaţie caută cea mai bună şi în siguranţă variantă pentru desfăşurarea uneia dintre cele mai urmărite meciuri din lumea fotbalului.

Federaţia aşteaptă şi răspunsul celor de la Real Madrid pentru a putea lua o decizie în privinţa acestei partide. În cazul în care se va decide amânarea pentru o dată viitoare, aceeaşi sursă notează că varianta optimă ar fi 18 decembrie. Decizia urmează să fie luată joi, 17 octombrie sau cel târziu vineri, 18 octombrie.

Barcelona are 115 victorii în faţa rivalei din capitala Spaniei, Real Madrid având nu mai puţin de 99. 61 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Starul catalanilor, Lionel Messi (30 de ani) este golgheterul din El Clasico, cu 26 de reuşite.

Ultimul meci dintre cele două s-a desfăşurat pe terenul trupei antrenate de Zinedine Zidane, iar partida s-a terminat cu victoria Barcelonei, 1-0. Meciul care a făcut parte din etapa cu numărul 26 a sezonului trecut din La Liga a fost decis de golul lui Ivan Rakitic, din minutul 26.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici