Baschetul feminin românesc a primit un wild-card pentru Euroligă

Federaţia Română de Baschet a anunţat, sâmbătă, că a fost autorizată de către forul continental de profil să înscrie în cupele europene cinci echipe, din care una a primit un wild-card pentru Euroligă.

11 afișări
Imaginea articolului Baschetul feminin românesc a primit un wild-card pentru Euroligă

Baschetul feminin românesc a primit un wild-card pentru Euroligă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

FIBA a oferit baschetului românesc feminin un wild-card şi pentru sezonul 2009-2010, dar campioana MCM Târgovişte l-a refuzat, preferând să evolueze în Eurocup, a doua competiţie valorică.

Pentru sezonul 2010-2011, tot MCM Târgovişte este vizată să participe în Euroligă, alte patru formaţii având drept de înscriere în Eurocup. De asemenea, încă două echipe feminine vor putea juca în Liga Europei Centrale.

Data limita pentru înscrierea oficială în cupele europene este 9 iunie, la FR Baschet, şi 17 iunie, la FIBA. Tragerea la sorţi a meciurilor din cupele europene va avea loc în 3 iulie, la Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici