Bătaie între suporterii dinamovişti şi croaţi în zona Unirea din Bucureşti

Zece suporteri ai echipelor Dinamo şi Hajduk Split au fost reţinuţi, joi seară, după ce au participat la o bătaie în zona magazinului Unirea, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

136 afișări
Imaginea articolului Bătaie între suporterii dinamovişti şi croaţi în zona Unirea din Bucureşti

Bataie între suporterii dinamovişti şi croaţi în zona Unirea din Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

"În urmă cu câteva minute, aproximativ 50 de suporteri ai formaţiilor Dinamo şi Hajduk Split s-au întâlnit în zona magazinului Unirea, unde a avut loc un conflict în urma căruia un suporter croat a fost lovit la cap, acesta fiind condus apoi la spital. Jandarmii au intervenit pentru a-i despărţi şi zece persoane au fost reţinte şi au fost duse la Secţia 10 de poliţie. E un procedeu importat din fotbalul englez, fair-fight, când membri ai celor două galerii se întâlnesc înaintea meciului în număr egal şi se iau bătaie", a declarat Militaru, care nu a putut preciza câţi dinamovişti şi câţi croaţi au fost reţinuţi.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, peste 150 de fani ai echipei Hajduk Split au sosit în Capitală, pentru a asista la meciul cu Dinamo din turul trei preliminar la Ligii Europa, deşi nu au voie, în urma unei decizii a UEFA, să pătrundă pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare ca galerie organizată sau purtând însemne ale grupării croate.

Dinamo va întâlni echipa Hajduk Split, joi, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Partida va fi transmisă în direct la ProTV. Returul va avea loc în data de 5 august, de la ora 21.30, la Split.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici