„Bătrânul” Mueller pune pe tavă victoria lui Bayern Munchen împotriva lui Copenhaga

Thomas Mueller, din postura de rezervă, l-a servit ideal pe colegul său Mathys Tel, acesta marcând golul victoriei lui Bayern Munchen cu 2-1 în faţa danezilor de la FC Copenhaga, marţi seara, pe stadionul Parken, în meciul din Grupa A a Ligii Campionilor.

237 afișări
Imaginea articolului „Bătrânul” Mueller pune pe tavă victoria lui Bayern Munchen împotriva lui Copenhaga

„Bătrânul” Mueller pune pe tavă victoria lui Bayern Munchen împotriva lui Copenhaga

În condiţiile în care echipa nu reuşea să-şi creeze ocazii în faţa campioanei Danemarcei, Mueller, în vârstă de 34 de ani, a intrat în joc în minutul 77, apoi a depăşit mai întâi în forţă întreaga apărare şi i-a oferit lui Tel pasa decisivă pentru a obţine toate cele trei puncte.

Bayern nu a reuşit niciun şut pe poartă până spre finalul primei reprize, în condiţiile în care apărarea compactă a celor de la Copenhaga a neutralizat jocul lui Kingsley Coman şi Leroy Sane.

Acest lucru a permis echipei locale să preia un avantaj surprinzător în minutul 56, când Bayern nu a reuşit să degajeze mingea după şutul respins al lui Viktor Claesson, iar mijlocaşul Lukas Lerager a marcat cu un şut inteligent cu efect, pentru a-i pune pe campionii danezi în avantaj.

Bayern a ripostat în minutul 67, când Jamal Musiala a şutat din marginea suprafeţei de pedeapsă în colţul porţii, învingându-l pe portarul Kamil Grabara.

Aflat la a 144-a apariţie în Liga Campionilor, Mueller , intrat în minutul 77, a furnizat o primă centrare pentru Leon Goretzka, dar lovitura de cap a mijlocaşului a trecut pe lângă ţintă.

La scurt timp după aceea, Mueller a făcut o cursă remarcabilă pentru a urmări o pasă a lui Harry Kane, s-a debarasat de întreaga apărare daneză şi i-a pasat lui Tel, care a înscris din careu golul victoriei.

Jordan Larsson a fost aproape să smulgă un punct pentru echipa sa în al cincilea minut suplimentar de joc, când lovitura sa de cap a fost deviată spre poartă de Eric Choupo-Moting, dar Sven Ulreich a făcut o paradă extraordinară pentru a păstra avantajul intact.

Cu această victorie, Bayern a rămas pe primul loc în grupă cu şase puncte, cu două în faţa lui Galatasaray, care a învins-o pe Manchester United cu 3-2 pe Old Trafford şi a lăsat-o pe United pe ultimul loc.

Căpitanul lui Bayern, Joshua Kimmich, şi-a lăudat echipa, dar şi pe portarului lor, bavarezii ducând la 18 seria de meciuri fără înfrângere în deplasare în faza grupelor Ligii Campionilor.

"Se poate vedea că avem multă calitate pe bancă, ceea ce ne-a salvat de câteva ori în acest sezon - în cele din urmă, nu ai nevoie doar de 11 jucători, ci de mai mulţi pentru a obţine o victorie ca în această seară", a spus el.

"A fost o paradă gigantică a lui Ulreich în ultimele secunde ale meciului... el emană mult calm, este bun cu mingea la picioare, dar face şi parade extraordinare", a adăugat Kimmich.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici