Bayern Munchen a câştigat al zecelea titlu de campioană consecutiv după ce a învins pe Dortmund

Bayern Munchen a trecut sâmbătă cu 3-1 de rivala Borussia Dortmund şi şi-a asigurat al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga, în faţa unui stadion plin şi cu trei meciuri înainte de finalul sezonului.

450 afișări
Imaginea articolului Bayern Munchen a câştigat al zecelea titlu de campioană consecutiv după ce a învins pe Dortmund

Bayern Munchen a câştigat al zecelea titlu de campioană consecutiv după ce a învins pe Dortmund

Golurile din prima repriză ale lui Serge Gnabry şi Robert Lewandowski au dus gazdele la 2-0, înainte ca Emre Can să reducă din diferenţă cu un penalty în minutul 52. Jamal Musiala a marcat al treilea gol al lui Bayern cu şapte minute înainte de final.

Bayern, cu 12 puncte avans faţă de a doua clasată, Dortmund, a câştigat acum 31 de titluri în Bundesliga de la introducerea primei divizii în 1963, şi 32 de titluri de campion al Germaniei în total, în timp ce Thomas Mueller a devenit primul jucător care a câştigat 11 titluri de campion.

„Ne-am dorit cu adevărat să câştigăm aici. A existat multă frustrare în ultimele zile şi am putut să ne folosim de ea astăzi", declarat Mueller după meci.

Bayern şi-a dorit mult să pecetluiască în derby-ul campionatului titlul, singurul său trofeu al sezonului, în faţa unui public de 75.000 de spectatori, pentru a se revanşa pentru eliminarea surprinzătoare din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în faţa lui Villarreal, la începutul acestei luni.

„Nu este plictisitor", a spus Mueller despre dominaţia naţională a lui Bayern. „Acest lucru este excepţional. Cu cât câştigi mai mult, cu atât devii mai lacom în fiecare an".

Lewandowski, al cărui viitor la club este sub semnul întrebării, o prelungire a contractului după actuala sa înţelegere 2023 nefiind încă finalizată, este pe cale să devină cel mai bun marcator din Bundesliga pentru a şaptea oară şi a cincea oară consecutiv.

Antrenorul Julian Nagelsmann a sărbătorit primul său titlu de campion.

Dortmund are 63 de puncte, iar Bayer Leverkusen, ocupanta locului trei, 55.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici