Bayern Munchen l-a demis pe Van Gaal cu efect imediat

Bayern Munchen a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, demiterea antrenorului Louis van Gaal cu efect imediat, după remiza de sâmbătă, scor 1-1, cu FC Nurnberg, care compromite şansele bavarezilor de a ocupa un loc calificant pentru Liga Campionilor, a anunţat publicaţia Kicker.

70 afișări
Imaginea articolului Bayern Munchen l-a demis pe Van Gaal cu efect imediat

Bayern Munchen l-a demis pe Van Gaal cu efect imediat (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"După remiza cu FC Nurnberg şi trecerea noastră de pe locul 3 pe locul 4, am luat decizia de a pune capăt contractului lui Louis van Gaal, deoarece obiectivul minin al sezonului nostru, calificarea pentru Liga Campionilor, este în pericol", se arată în comunicat dat publicităţii de Bayern Munchen.

Van Gaal, în funcţie din iulie 2009, părăseşte campioana Germaniei en titre la final de sezon, cu un an înainte de încheierea contractului.

Echipa va fi antrenată până la finalul sezonului de secundul lui Van Gaal, Andries Jonker, alături de antrenorul echipei de tineret, Hermann Gerland, în aşteptarea, din vară, a venirii lui Jupp Heynckes, în prezent la Bayer Leverkusen.

Van Gaal a realizat un prim sezon aproape perfect, reuşind să câştige dubla Cupa/campionat şi ducând echipa în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa formaţiei Internazionale Milano.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Bayern este pe locul patru şi şi-a compromis şansele de calificare pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor, obiectivul minim al bavarezilor la capătul unui sezon mediocru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici