Bayern Munchen va merge în Japonia în luna mai pentru un meci caritabil

Echipa germană Bayern Munchen şi-a anunţat, marţi, intenţia de a se deplasa în Japonia, pentru a disputa un meci amical ale cărui beneficii să fie donate victimelor catastrofei din această ţară.

12 afișări
Imaginea articolului Bayern Munchen va merge în Japonia în luna mai pentru un meci caritabil

Bayern Munchen va merge în Japonia în luna mai pentru un meci caritabil (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Data disputării partidei respective şi adversarul urmează să fie stabilite, conducerea clubului german propunând federaţiei japoneze perioada 17-25 mai.

"Toată lumea a urmărit imaginile teribile ale cutremurului şi valurilor tsunami, precum şi temerile unei catastrofe nucleare care au urmat. Am decis deci să disputăm un meci amical caritabil în Japonia, după încheierea campionatului, pentru a ne arăta solidaritatea faţă de poporul japonez", a declarat preşedintele grupării Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

Potrivit clubului, Bayern va suporta toate cheltuielile cu deplasarea echipei, "pentru ca veniturile obţinute în urma disputării acestui meci să ajungă la cei afectaţi de catastrofă".

Cutremurul, care a afectat nord-estul Japoniei pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a fost urmat de un tsunami ce a distrus nord-estul Japoniei şi a făcut peste 9.000 de victime. De asemenea, peste 12.000 de persoane sunt date dispărute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici