BBC: Michel Platini, susţinut de patru confederaţii, va candida la preşedinţia FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a primit mesaje de susţinere de la patru confederaţii continentale, astfel că a decis să candideze la şefia FIFA, urmând a face anunţul oficial în cursul acestei săptămâni, informează BBC.

356 afișări
Imaginea articolului BBC: Michel Platini, susţinut de patru confederaţii, va candida la preşedinţia FIFA

Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lângă forul european pe care-l conduce în acest moment, Platini, în vârstă de 60 de ani, este susţinut de America de Sud (Conmebol), America de Nord, Centrală şi Caraibe (Concacaf) şi Asia (AFC), toate aceste confederaţii totalizând 144 de voturi din 209 posibile (reunite în şase confederaţii continentale). El se va înscrie în cursa pentru fotoliul ocupat de elveţianul Sepp Blatter din 1998. Alegerile se vor desfăşura la 26 februarie 2016, la Zurich.

Blatter a decis să demisioneze de la preşedinţia FIFA în luna iunie, după ce a izbuncnit scandalul de corupţie în care sunt implicaţi înalţi demnitari ai forului internaţional.

Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până la 26 octombrie.

Fost fotbalist, campion european cu Franţa în 1984 şi triplu câştigător al Balonului de Aur, Platini este preşedintele FIFA din ianuarie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici