BBC: Substanţa cu care s-a dopat Gay este un steroid

Substanţa cu care s-a dopat atletul american Tyson Gay, depistat pozitiv în luna mai, este un steroid, informează bbc.co.uk, care a precizat că a obţinut extrase dintr-o scrisoare adresată sprinterului de către Agenţia Americană Antidoping (USADA).

142 afișări
Imaginea articolului BBC: Substanţa cu care s-a dopat Gay este un steroid

BBC: Substanţa cu care s-a dopat Gay este un steroid

În scrisoarea ce datează din 23 iulie se menţionează că în eşantionul luat de la Gay s-au descoperit "valori ce corespund administrării unui steroid de natură exogenă".

Conform codului Agenţiei Mondiale Antidoping, sancţiunea maximă pentru folosirea unui steroid interzis este de doi ani.

La 27 iulie, USADA a anunţat că analiza eşantionului B în cazul sprinterului Tyson Gay confirmă că sportivul a folosit o substanţă interzisă şi că a mai existat un control cu rezultat nefavorabil. "Putem să confirmăm că analiza eşantionului B al domnului Gay s-a încheiat şi că această analiză confirmă analiza eşantionului A. Un alt eşantion al domnului Gay a venit de asemenea cu rezultat nefavorabil", a declarat directorul USADA, Travis Tygart, fără să precizeze numele substanţei.

Mass-media din SUA a notat că Tyson Gay, deţinătorul celei mai bune performanţe a sezonului în proba de 100 de metri (9 secunde şi 75 de sutimi), ar mai fi fost controlat pozitiv cel puţin o dată, probabil la selecţiile americane pentru Campionatele Mondiale, la sfârşitul lunii iunie.

Sprinterul american Tyson Gay a anunţat, la 14 iulie, că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august. "Nu pot vorbi de sabotaj, dar am avut încredere în cineva şi am fost înşelat", a declarat atunci Gay.

Atletul american a fost depistat pozitiv la 16 mai, în afara competiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici