BC Timişoara - CSU Ploieşti, scor 64-82, în Divizia A la baschet masculin

Echipa CSU Ploieşti a învins, sâmbătă, cu scorul de 82-64, formaţia BC Timişoara, într-un meci din etapa a XIX-a a Diviziei A la baschet masculin, disputat în sala "Constantin Jude" din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6 afișări

Meciul a fost foarte echilibrat în primele două sferturi, iar la pauza mare timişorenii conduceau cu un singur punct, 32-31. Ploieştenii au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare, iar în sfertul trei au făcut diferenţa, câştigând în cele 10 minute nu mai puţin de 15 puncte avans. Miracolul nu s-a produs în sfertul patru, iar ploieştenii s-au impus la 18 puncte diferenţă, 82-64, în faţa echipei pe care o învingeau în finala campionatului acum două sezoane.

Cei mai buni jucători ai oaspeţilor au fost doi dintre baschetbaliştii americani, Doneal Mack şi Calhoun Qarraan, ambii cu câte 16 puncte înscrise, un meci bun făcând şi veteranul Cătălin Burlacu, cu 13 puncte şi 11 recuperări. Din tabăra timişoreană s-au remarcat căpitanul Nenad Markovici, cu 20 de puncte, în plan ofensiv, dar şi Dan Păltinişanu şi Milos Pesici, ambii cu câte 10 recuperări, atât ofensive cât şi defensive.

Antrenorul echipei CSU Ploieşti, Vladimir Arnautovici, s-a declarat impresionat de diferenţa cu care elevii săi au câştigat partida de sâmbătă, însă nu a fost mulţumit de jocul prestat în prima repriză. "Se poate spune că meciul s-a decis în sfertul trei. Apărarea a mers foarte bine, pentru că în prima repriză n-am fost mulţumit deloc, a fost altceva decât am vorbit, au fost prea nervoşi. Timişoara a fost aşa cum o ştim, o echipă foarte bună, nu merită locul 11 pe care se află. Sper să ajungă în play-off, au calitate, au echipă pentru aşa ceva, cred că pot prinde locul şapte, dacă nu chiar şase", a declarat tehnicianul ploieştenilor la finalul partidei.

El consideră că titlul nu mai este atât de uşor de obţinut ca în anii trecuţi, dar speră că victoria categorică le va da un plus de moral jucătorilor săi. "E încă devreme să vorbim de al optulea titlu naţional consecutiv. Însă acesta este obiectivul nostru tot timpul, chiar dacă anul acesta avem o echipă mai tânără, cu mai puţină experienţă, şi avem căderi în joc. Oricum, să câştigi cu aproape 20 de puncte la Timişoara e un lucru foarte bun, sunt mulţumit. Tot timpul am câştigat foarte greu aici, cred că este cea mai categorică victorie a noastră la Timişoara", a mai spus Vladimir Arnautovici.

Dragan Petricevici, antrenorul BC Timişoara, consideră că lipsa de concentrare la aruncările de trei puncte şi accidentările pivoţilor au contribuit decisiv la soarta acestui meci. "Au contat şi accidentările, ambii pivoţi, Păltinişanu şi Miskovici au fost accidentaţi şi nu sunt refăcuţi complet. La un moment dat nu mai puteau să obţină poziţii favorabile, eram nevoiţi să aruncăm de la distanţă, poate am şi exagerat cu astfel de aruncări. Dorinţa a fost foarte mare, mai ales din partea jucătorilor consacraţi. Poate şi atmosfera creată în sală i-a impulsionat, i-a luat valul puţin, însă Asesoftul nu este degeaba de şapte ani campioană, au jucători care fac diferenţa, care ştiu să profite de greşelile adversarului. Ne dorim foarte mult, iar când adversarul se distanţează devenim nervoşi, trebuie să ne gândim la acest aspect", a afirmat antrenorul sârb.

Tehnicianul echipei bănăţene crede că diferenţa a fost făcută în principal de superioritatea numerică şi valorică a lotului ploieştean şi spune că echipa sa are în continuare şanse bune de calificare în play-off-ul Diviziei A. "Nu este un singur jucător problema, noi trebuie să alcătuim într-o bună zi un lot cu suficienţi români de valoare ca să putem avea schimbări. Cei de la Asesoft au trei dintre cei mai buni jucători români, iar dacă mai adaugi şi cinci străini de calitate, îţi dai seama ce lot de valoare au. Nu am socotit acest meci ca decisiv, mai sunt suficiente etape pentru a putea obţine calificarea în play-off. Nu este atât de mare surpriza că nu am învins astăzi, diferenţa este cea care nu ne place", a declarat Dragan Petricevici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici