Becali: Edi Iordănescu va fi interimar şi îl va ajuta tatăl său

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, la Sport.ro, că tehnicianul Eduard Iordănescu va ocupa funcţia de antrenor interimar, ajutat de tatăl său, Anghel Iordănescu, măcar pentru câteva luni.

22 afișări
Imaginea articolului Becali: Edi Iordănescu va fi interimar şi îl va ajuta tatăl său

Becali: Edi Iordănescu va fi interimar şi îl va ajuta tatăl său (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Va rămâne Edi Iordănescu interimar, un meci, două, trei, patru, cinci. Probabil îl va ajuta şi tatăl său cu un sfat. Prima dată i-am zis lui Puiu. Mi-a zis că nu mai poate acum. Mi-a zis că poate să mă ajute o lună, două, să-l las pe Edi. Până va veni un antrenor care să facă performanţă. I-am şi spus lui Puiu «Dacă băiatul tău confirmă, ajutat de tine, poate rămâne acolo. Poate e şansa lui». Steaua va avea rezultate. Puiu Iordănescu este as. Poate îl va ajuta din lojă, din pat. Poate va veni şi la stadion, să facă impresie, să arate că e lângă echipă. Dacă îi dă tatăl lui nişte indicaţii, nu cred că se poate ajunge să se strige demisia", a spus Becali.

Becali a menţionat că l-a dorit pe antrenorul Dan Petrescu să pregătească echipa dar va putea negocia cu acesta doar de pe 6 noiembrie, când îi expiră contractul cu Kuban Krasnodar. "Eu am vorbit cu Dan Petrescu. Mi-a spus că jucătorii luaţi de la Unirea Urziceni sunt jucători valoroşi. «Nu te-ai păcălit cu ei. Fiecare e evaluat de mine şi pus pe toate posturile şi încercat peste tot. Am ajuns la concluzii cu fiecare. Şi când am ajuns la concluzii, l-am pus numai acolo. Mi-a zis că e liber pe 6 noiembrie. S-ar putea să discutăm mai devreme daca matematic e promovat. Atunci să discutăm. Nu a spus că vine sigur. Nu am nicio obligaţie faţă de el şi nici el faţă de mine până atunci", a mai spus Becali.

Finanţatorul a precizat că următorul antrenor dorit de el pe banca tehnică a Stelei este Cosmin Olăroiu. "Va veni un antrenor care a confirmat. Sau vine Olăroiu, care a jucat în Liga Campionilor cu Cristocea şi cu mai ştiu eu cine. A făcut din rahat bici", a adăugat el.

Becali a relatat discuţia avută cu Dan Petrescu despre jucătorii aduşi de la Unirea Urziceni. "Mi-a zis de Brandan «Poate juca doar fundaş stânga. Mijlocaş central, doar în deplasare. Mijlocaş stânga nu este eficient. Onofraş, al doilea vârf, doar o repriză. Asta înseamnă un antrenor mare. Nu se inventează fotbalul». M-a mai întrebat dacă am încredere în el şi când am zis că am, mi-a spus «Eu aş vrea până să vin la Steaua, să mai învăţ. Eu când vin la Steaua vreau să confirm sută la sută, milion procent». După ce a jucat Liga Campionilor cu o echipă luată de peste tot, încă mai învaţă. Doi antrenori pot să vină la Steaua, Dan Petrescu şi pe doi Cosmin Olăroiu. Le voi face pe plac suporterilor", a explicat Becali.

Finanţatorul a menţionat că a vorbit la telefon cu Ilie Dumitrescu. "M-a sunat azi Ilie. Mi-a zis «Îţi mulţumesc din suflet pentru încredere. Am avut o colaborare excelentă». Oamenii care au strigat demisia n-au mai spus nimic de mine. Au strigat cei de la Tribuna I şi 0. Acolo sunt simpatizanţii mei. I-am şi spus lui Ilie «Ăia i-au strigat demisia. Tu ai venit şi ai început să spui că Steaua nu poate fi pe locul doi. Le-ai creat nişte speranţe oamenilor. Am mai adus şi eu şapte jucători» Nu mai poată să zică de Becali nimic", a concluzionat acesta.

Antrenorul Ilie Dumitrescu a anunţat, luni seară, după remiza cu Astra Ploieşti, scor 1-1, că renunţă la funcţia de tehnician al echipei Steaua, precizând că nu poate să stea într-un loc în care un este dorit. Ilie Dumitrescu a preluat echipa Steaua la 11 august, în locul lui Victor Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici