Becali l-a sfătuit pe Taher să-l aducă la Rapid pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan Lucescu

Finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că l-a sfătuit pe acţionarul majoritar al echipei Rapid, Fathi Taher, să-l numească antrenor pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan Lucescu în locul tehnicianului Jose Peseiro, pentru a-i linişti pe suporterii rapidişti cu "o mică păcăleală".

18 afișări
Imaginea articolului Becali l-a sfătuit pe Taher să-l aducă la Rapid pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan Lucescu

Becali l-a sfătuit pe Taher să-l aducă la Rapid pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan Lucescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu ca prieten i-am zis să-l aducă pe Mircea Lucescu sau pe Răzvan, o mutare cu care să rezolvi problema, pentru că sunt iubiţi acolo în Giuleşti, şi a doua problemă să rezolve cu Dani Coman. Adică, un simbol al Rapidului. Trebuie să aduci un simbol al Rapidului, pe unul din Lucescu sau pe Dani Coman înapoi. E posibil să vină şi Andone, dar nu rezolvi problema cu suporterii. Problema cu suporterii o rezolvi numai cu o mică păcăleală, cu un simbol al lor acolo pe care să-l aduci. Mircea Lucescu ar veni, dar eu unul nu l-aş lua. Cere două milioane, îi dai două milioane. I-am zis că dacă vrea, îi dă două milioane lui Lucescu sau trei şi vine. Dar ce să facă şi Mircea Lucescu săracu, ce să facă el? O să remedieze ceva, dar acolo e cam greu de remediat", a spus Gigi Becali.

Gigi Becali afirmă că i-a explicat lui Fathi Taher că atunci când suporterii stelişti sunt supăraţi pe el mai aşteaptă încă 15 minute în lojă şi aşa ar trebui să facă şi acţionarul majoritar al Rapidului. "Mi-a zis Taher: «Băi Gigi, de ce să fiu speriat? Că dau bani bani, milioane şi nu o să-i iau niciodată înapoi?». I-am zis şi eu după meci «De ce ai venit? Că eu, şi nu te compari tu cu mine, şi când văd că e şucăr mai stau un sfert de oră în lojă până pleacă toţi şi plec şi eu după aia. Ce te costa? Credeai că te aplaudă pe tine?» El a zis «Păi de ce să fac domne aşa, dau 20 de milioane şi să-mi fie frică să ies din stadion?» I-am zis că aşa e. Copos ştia care e situaţia. Taher mi-a zis «nu concep aşa ceva, să dau 20 de milioane, să fac fotbal pentru ei şi pe urmă să nu ies din stadion. Ce vină am eu?» Şi chiar, ce vină are el. Bine, vina e, pentru că dacă nu ştii să faci management în fotbal nu te bagi", a mai spus Gigi Becali.

Becali a precizat că l-a sfătuit pe Taher să-l demită pe antrenorul portughez Jose Peseiro de la Rapid. "Taher e prietenul meu. Eu, într-un fel în glumă, ca să râd de el, i-am zis că în fotbal nu e uşor. Că el a luat-o din prima că face, drege Peseiro. I-am zis «Băi, stai liniştit, că în fotbal e greu, aici e frumos, e cutare, când vezi că învinge echipa, dar stai să vezi cât de greu e». Acum l-am sunat şi i-am spus «ţi-am zis eu». Lui Copos i-am dat o sută de telefoane şi n-a răspuns. Taher m-a întrebat de ce nu l-am sunat pe el, şi i-am spus că nu voiam să râd de el, dar cu Copos am glume. El m-a întrebat ce părere am. Păi ce părere să am? «Afară!». Nu poate să-l dea afară că trebuie să-i plătească contractul. Ca să-l forţeze într-un fel să-şi dea demisia a zis Taher că o să vină să-şi bea cafeaua. Dar e posibil să nu şi-o dea. Dar e greu să vii doar să-ţi bei cafeaua şi să nu pleci. E şi o chestie de onoare aici. Echipa e la nouă puncte de prima clasată, în cupele europene n-a făcut nimic. E şi o chestie de demnitate de om până la urmă", a explicat Becali.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici