Becali: Piţurcă va veni la Steaua, probabil prezentarea lui va fi la reunire

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că este convins că Victor Piţurcă va fi noul tehnician al Stelei, el având deja un proiect pentru gruparea "roş-albastră", prezentarea lui urmând să se facă la reunirea jucătorilor pentru noul sezon.

16 afișări
Imaginea articolului Becali: Piţurcă va veni la Steaua, probabil prezentarea lui va fi la reunire

Becali: Piţurcă va veni la Steaua, probabil prezentarea lui va fi la reunire (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Cred că va veni Piţurcă. O să vină, ce răspuns să-mi mai dea? Probabil că prezentarea lui va fi când se reuneşte echipa, adică într-o săptămână. Eu am ajuns la concluzia că e cel mai bun antrenor român. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar eu asta cred. Mă întrebam de antrenorul Piţurcă, dar după ce am văzut România la Europene, cum a tras el de echipa aia, că aia e şi acum şi mănâncă bătăile pe care le mănâncă, şi mi-a spus că el a făcut egalurile alea, eu ziceam că bate câmpii. Acum mi-am dat seama că el le-a făcut. După ce am văzut că a câştigat Liga Campionilor Inter Milano, mi-am dat seama că 80 la sută e antrenorul. Eu nu ştiam asta. De aia îl iau pe Piţurcă. Dacă ai echipă şi n-ai antrenor, e degeaba", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că Victor Piţurcă i-a promis că în patru ani de zile finanţatorul îşi va recupera banii investiţi la Steaua iar echipa va juca în "primăvara" Ligii Campionilor.

"Mi-a zis că în patru ani îmi scoate toţi banii pe care i-am investit la Steaua. «Eu comand, eu fac tot, şi în patru ani scoţi şi banii, şi primăvară europeană de Liga Campionilor şi performanţe. Asta îţi fac eu în trei-patru ani. În fiecare an în Liga Campionilor şi banii scoşi». Dacă omul spune asta, păi eu sunt tâmpit? Nimic nu mai zic. Închid gura definitiv", a mai spus el.

Finanţatorul stelist a menţionat că antrenorul Victor Piţurcă nu vrea să concedieze oameni din conducerea Stelei ci doar vrea să-şi aducă un nou staff tehnic.

"Nu ştiu de niciun nume care a apărut în presă că ar veni la Steaua în conducere. Piţurcă nu vine să dea oameni afară. Piţurcă vine ca antrenor la Steaua, nu vine să-l dea pe Argăseală afară sau oameni din structura de conducere a Stelei. Piţurcă vine cu staff-ul lui tehnic, cu sportivi. Piţurcă nu vine comandant de club, Piţurcă vine antrenor şi îşi ia staff-ul lui de conducere pe linie sportivă. Nu vine să dea afară", a explicat el.

El este convins că Steaua nu poate ocupa decât primul sau al doilea loc în clasament dacă este antrenată de Piţurcă.

"Nu se pune problema vreodată la Piţurcă că poate fi sub locul doi. Nu există locul trei la Piţurcă. Printr-un ghinion poate să vină pe doi, dar la Piţurcă locul trei nu există. Cu Piţurcă va fi un proiect pe termen mai lung şi cu rezultate imediate. Va fi o creştere în valoare, cu performanţe mai bune şi mai mari. Iar peste cinci ani, când vor creşte cei de la Academie, ne vom putea bate cu jucătorii noştri cu granzii Europei. Numai ăsta e viitorul, jucătorii români crescuţi într-o echipă care să joace de la zece ani împreună. Ca la Barcelona", a adăugat finanţatorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici