Becali: Vreau un antrenor român iar acesta va avea toate condiţiile, ca şi Piţurcă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat duminică într-o coferinţă de presă, că îşi doreşte tot un antrenor român după plecarea managerului general Victor Piţurcă, iar noul tehnician va avea parte de toate condiţiile pentru a face performanţă, ca şi predecesorul său.

41 afișări
Imaginea articolului Becali: Vreau un antrenor român iar acesta va avea toate condiţiile, ca şi Piţurcă

Becali: Vreau un antrenor român iar acesta va avea toate condiţiile, ca şi Piţurcă (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Nu ştiu care va fi viitorul antrenor al Stelei. Acum fac şi eu săpături. Am în cap doi, trei antrenori. Mă consult şi eu cu apropiaţii ca să iau o decizie. Antrenorul vreau să fie unul român. Am avut o propunere pentru unul italian, dar eu vreau antrenor român. E mai greu cu antrenorii străini până se obişnuiesc în România", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că singura diferenţă dintre noul antrenor şi Victor Piţurcă va fi că tehnicianul care va veni nu va avea drept de decizie mai mare decât al lui.

"Noul antrenor care va veni va avea toate condiţiile la dispoziţie, ca şi Piţurcă. Eu nu o să mai comentez nimic, îmi place cum am fost acum, să vin doar la stadion şi să mă uit la meci. N-am să mai fac însă niciodată greşeala pe care am făcut-o cu Piţurcă, să-i dau noului anterenor o putere mai mare decât o am eu în club", a mai spus el.

El a menţionat că noul antrenor al Stelei va fi desemnat în maxim trei zile iar până atunci, de pregătire se va ocupa tehnicianul echipei secunde a clubului "roş-albastru", Leonard Strizu.

"În maxim trei zile Steaua va avea un nou antrenor. Până atunci, de echipă se va ocupa Leo Strizu. Putea Piţurcă să lase măcar staff-ul tehnic să pregătească echipa câteva zile, dar nu a vrut să lase nimic", a precizat el.

Finanţatorul a anunţat că se gândeşte să-l angajeze ca preşedinte al clubului pe fostul internaţional Ilie Dumitrescu, Emerich Ienei urmând să nu mai ocupe această funcţie după plecarea lui Piţurcă.

"Ilie Dumitrescu este o variantă ca preşedinte al Stelei. Emerich Ienei am înţeles că nu mai vine, venea doar dacă era şi Piţurcă. Îl înţeleg şi îi urez sănătate", a menţionat Becali

Gigi Becali a precizat că fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, nu va mai reveni la gruparea "roş-albastră", chiar dacă s-a gândit şi la această variantă pentru un moment.

"Mihai Stoica nu va mai fi niciodată la Steaua. Mă gândeam să-l aduc, să-i fac în oftică lui Piţurcă, dar nu mai vreau să fac lucruri din astea", a explicat el.

Finanţatorul a explicat şi situaţia contractuală a doi dintre antrenorii români care ar fi putut antrena pe Steaua. "Dan Petrescu e sub contract în Rusia acum, Olăroiu la fel, are şi o clauză de 500.000 de euro, nu poate pleca, nu? Dacă are clauză...", a mai spus Becali.

Gigi Becali nu crede că jucătorii stelişti vor fi afectaţi de plecarea managerului general, Victor Piţurcă.

"Sunt jucători tineri, puternici din punct de vedere psihic şi nu vor fi afectaţi. Ei au venit la Steaua să joace fotbal. Piţurcă i-a convins să vină la Steaua, dar au ales Steaua şi pentru nume, şi pentru bani. Ei vor să-şi câştige pâinea. Nu ştiu dacă o să rămână antrenorii care au venit acum la centrul de juniori. Nu ştiu dacă i-a luat Piţurcă şi pe ei", a încheiat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici