Beckham, Owen şi Neville, vizaţi de un atentat la Cupa Mondială din 1998

Selecţionerul din 1998 al Angliei, Glenn Hoddle, a declarat că naţionala ţării sale a fost vizată în timpul Cupei Mondiale din Franţa de un plan ce prevedea aruncarea în aer a băncii de rezerve, la meciul cu Tunisia, de la Marsilia, din faza grupelor, informează Daily Express.

14 afișări
Imaginea articolului Beckham, Owen şi Neville, vizaţi de un atentat la Cupa Mondială din 1998

Beckham, Owen şi Neville, vizaţi de un atentat la Cupa Mondială din 1998 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost multe incidente pe străzi în seara dinaintea meciului. Nu ştiam atunci, dar după mai mulţi ani mi s-a spus că anumite persoane încercau să arunce în aer banca de rezerve a Angliei", a spus Hoddle.

David Davies, director de comunicare în cadrul federaţiei engleze în 1998, a confirmat informaţiile oferite de Hoddle: "Sir Brian Hayes era responsabil cu securitatea echipei Angliei la Cupa Mondială din Franţa, iar înainte de primul meci, de la Marsilia, ne-a alertat spunând că există posibilitatea unei probleme grave de securitate. Ştiam că ţinta este naţionala Angliei, dar nu şi detaliile".

Reprezentativa Angliei a întâlnit Tunisia în data de 15 iunie 2008, la Marsilia, impunându-se cu scorul de 2-0. La acel meci, titulari în naţionala Angliei au fost David Seaman, Sol Campbell, Graeme Le Saux, Tony Adams, Gareth Southgate, Paul Ince, David Batty, Darren Anderson, Scholes, Shearer şi Terry Sheringham, iar pe banca de rezerve s-au aflat David Beckham, Michael Owen, Gary Neville, Paul Merson, Steve McManaman, Nigel Martyn şi Rob Lee.

Partida s-a disputat în cadrul grupei G a competiţiei, din care a făcut parte şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici