Bergodi: Este riscant, dar am venit să dau o mână de ajutor Rapidului

Tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat, miercuri, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că preluarea funcţiei de antrenor la Rapid este riscantă având în vedere locul din clasament, dar susţine că a venit pentru a da o mână de ajutor formaţiei giuleştene.

113 afișări
Imaginea articolului Bergodi: Este riscant, dar am venit să dau o mână de ajutor Rapidului

Bergodi: Este riscant, dar am venit să dau o mână de ajutor Rapidului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este riscant, dar e şi frumos când e riscant. Aşa, să stau acasă şi să mă uit la meciuri e frumos, dar mi-am dorit să mă întorc pe teren. Am venit la Bucureşti cu bagajele, nu am venit în concediu. Ştiu că se poate face treabă la Rapid. Durata contractului este până la sfârşitul lunii mai, iar apoi vedem ce se întâmplă. Sper ca ei să fie mulţumiţi. Eu am venit pentru aceste opt meciuri pentru că vreau să dau o mână de ajutor Rapidului", a spus antrenorul italian.

Bergodi regretă şi în prezent plecarea de la Rapid din 2007. "Am venit cu tot sufletul la Rapid, am mai lucrat aici şi este frumos că m-am întors. Rapidul reprezintă pentru mine cel mai mare regret pentru că am plecat în octombrie 2007 prin demisie, când aveam o echipă foarte bună, cu care câştigasem atunci Supercupa României. Am venit pentru aceste opt etape care au mai rămas şi pentru că m-am înţeles foarte bine cu suporterii rapidişti şi cu oamenii de aici. Perioada de atunci a rămas în inima mea. Sper să facem o treabă bună", a explicat Bergodi.

Salvarea de la retrogradare este posibilă având în vedere că Rapid se află doar la şase puncte de ocupanta locului 12, cel care asigură menţinerea în Liga I,este de părere tehnicianul. "Pe unii dintre băieţi îi cunosc pentru că i-am antrenat, aşa că eu cred că se poate face treabă bună. Salvarea de la retrogradare încă se joacă până la sfârşitul campionatului. Nu s-a decis încă cine retrogradează, chiar dacă avem şase puncte mai puţin decât FC Braşov de pe locul 12. Trebuie să jucăm cu curaj fiecare meci. Am văzut câteva meciuri şi consider că Rapid are o echipă bună. A jucat bine la începutul returului şi a avut şi câteva rezultate. După aceea nu ştiu ce s-a întâmplat, dar acum ne vom întâlni cu băieţii şi sper să schimbăm ceva pentru că jucătorii trebuie să aibă mai multă încredere în calităţile lor.

Bergodi a anunţat că va încerca să schimbe sistemul de joc pentru ca echipa să înscrie mai mult. "Echipa nu prea înscrie, aşa că lucrăm la un nou sistem de joc, să vedem dacă se poate schimba ceva. Vom da totul, acum să vedem dacă ne iese, chiar dacă mai este doar o lună şi jumătate. Atacanţii sunt buni, Daniel Niculae, Pancu... Echipa a jucat mai mult 4-2-3-1, să vedem ce putem face. Mai avem cinci zile până la primul meci cu Concordia, o echipă bună. Am văzut la televizor caracteristicile jucătorilor, dar una e la televizor şi alta la antrenament", a mai spus Cristiano Bergodi.

Tehnicianul italian a menţionat că era normal ca Marius Şumudică să fie luat în calcul pentru postul de antrenor de actuala conducere. "E normal ca Marius Şumudică să fie luat în calcul ca antrenor pentru că a fost un idol pentru galeria Rapidului. Oricum, eu am fost surprins că el a plecat de la Concordia, pentru că este o echipă de mijlocul clasamentului, iar el a făcut treabă bună acolo. E un pic nebun, aşa, l-am cunoscut, e o persoană plăcută", a spus italianul.

Staful lui Cristiano Bergodi va fi alcătuit din Luigi Ciarlantini (secund), Raffaelo Longo (secund), Mihai Ianovschi (secund), Marian Ioniţă (antrenor de portari) şi Ion Colonel (preparator fizic).

Cristiano Bergodi, care a mai condus formaţia Rapid între 1 iulie şi 19 octombrie 2007, a negociat şi la 6 noiembrie 2014, preluarea funcţiei de antrenor principal cu acţionarul Valerii Moraru. La momentul respectiv Bergodi nu a ajuns la un acord cu Moraru.

În vârstă de 50 de ani, italianul a câştigat în 2007 cu Rapid singurul trofeu din cariera sa de antrenor, Supercupa României. Acesta este de altfel şi ultimul trofeu câştigat de gruparea giuleşteană. Bergodi a mai pregătit în cariera sa formaţiile Sassuolo, FC Naţional, CFR Cluj, Politehnica Iaşi, Steaua Bucureşti, Modena, Pescara şi Brescia.

Tehnicianul italian preia funcţia de antrenor al FC Rapid de la Cristian Pustai, cel care, marţi seara, şi-a reziliat de comun acord contractul cu acţionarul majoritar Valerii Moraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici